Açık lise sınav ücretini ödeyen iller var

Açık lise sınav ücretini ödeyen iller var

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın sınav ücretleri konusundaki beceriksizliği öğretmenleri zor durumda bırakıyor. Ancak bazı iller çözümü bulmuş...

Bilindiği gibi 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde ve 19-20 Mart 2016 tarihlerinde açık lise sınavları gerçekleştirildi ve bu sınavlarda 10 binlerce öğretmen görev aldı.

Ancak toplu sözleşme hükümleri nedeniyle sınav ücretlerinin Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından yeniden düzenlenmesi gerektiğinden henüz öğretmenlerin ücretleri ödenmedi.

Bu konuda MEB tarafından bilgi edinme başvurusu yapanlara ise şu şekilde cevap veriliyor: “yeni görev ücretlendirmeleri ile ilgili Maliye Bakanlığından görüş beklenmektedir. Maliyenin konuyu netleştirmesinden itibaren ücret ödeme çalışmaları başlatılacaktır. İlgili görev ücretleri merkezde ve ülke genelinde yatırılmayıp ilgili hesaplamalar netleştiğinde ödeme işlemleri başlatılacaktır.……….”

Ancak sayın MEB yetkililerinin bilmediği bir husus var. Okuyucularımızdan gelen bilgilere göre bazı il ve ilçelerde sınav ücretleri KBS girişi yapılarak ödenmiştir. Bu iller inisiyatif kullanmış, öğretmenlerin mağdur olmaması için KBS’de bulunan modüle okullarca yapılan girişleri onaylayarak sınav ücretlerini ödemişlerdir.

Birçok il ise MEB’den resmi bir açıklama gelmediği için ödemeyi bekletmekte ve öğretmenleri adeta dilenci durumuna düşürmektedir.

Bu durumda MEB’den şu sorulara cevap vermesi beklenmektedir;

  1. Sınav ücretini ödeyen il ve ilçeler hangileridir ve hangi kriterlere göre ödeme yapmışlardır?
  2. Bazı iller tarafından ödeme yapılabildiğine göre neden ödemelerin bütün Türkiye’de aynı anda yapılması sağlanmamaktadır?
  3. Bilgi edinme sorularına verilen cevaptaki “Maliye’nin konuyu netleştirememesi” ne demektir?

Bu soruları çoğaltabiliriz. Amacımız MEB’i karalamak değil yol göstermektir. Ödeme yapan iller olduğuna göre diğer iller neyi beklemektedir?

Önerimiz bütün iller tarafından KBS girişlerinin yapılması ve ödemelerin gerçekleştirilmesidir. Aksi takdirde Maliye Bakanlığı’nın konuyu netleştireceği yoktur.

 

Saygılarımızla

Kaynak : Kamupostasi.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum