Açık lise sınav ücretleri ne zaman ödenecek?

Açık lise sınav ücretleri ne zaman ödenecek?

Açık lise sınav ücretlerinin ne zaman ve nasıl ödeneceği ile ilgili MEB’den açıklama bekleniyor. Açık lise sınav ücretleri ne zaman ödenecek?

...

Açık lise sınav ücretleri ne zaman ödenecek?

.

Açık lise sınav ücretlerinin ne zaman ve nasıl ödeneceği ile ilgili MEB’den açıklama bekleniyor.

.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılının ilk merkezi sınavlarını 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde yaptı. Bu sınavda görevli öğretmenlere Toplu Sözleşme gereğince ilk defa ekders yerine ÖSYM’nin ödediği sınav ücretlerine yakın bir ücret ödenecek. Ancak bu ödemenin nasıl ve ne zaman yapılacağı henüz cevabını bulmadı.

ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda genel olarak 3 hafta içerisinde ödeme yapılırken. MEB tarafından gerçekleştirilen MTSK yazılı sınavlarında görevli öğretmenlerin ödemesi bazen 3 hafta olurken, bazen de 2 ayı buluyor. Eğer MEB, MTSK sınav görevlilerine ödediği sistemi kullanacaksa öğretmenleri çok bekletecek gibi görünüyor.

..

açıklisesınavücretleri

MEB’e önerimiz sınav görevlileri aynı gün TC Kimlik numaralarına göre sisteme işlendiğinden ödemeler için fazla beklememesidir. Ödemeler görevlilerin insafına bırakılmadan, sınav gerçekleştirildikten bir hafta içerisinde  MEBBİS’te kayıtlı IBAN numaralarına online olarak aktarılmalıdır.

Ayrıca, MEB ve ÖSYM nasıl sınav takvimi yapıyorsa, sınava başvuracak adayların ödeme günlerini de bu takvimde yayınlıyorsa, Sınavda görev alacak görevlilerin ücretlerini ne zaman alacağı da bir takvimle yayınlanmalıdır.

TürkiyeEğitim Özel Haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
152 Yorum