Açık liseye yerleşen öğrenciler dikkat

Açık liseye yerleşen öğrenciler dikkat

Açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler dikkat

TEOG Yerleştirmeleri Sonucunda, Açık Öğretim Kurumlarına Yerleşen Ortaokul Mezunu Öğrenciler

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yapılan TEOG sınavları sonucuna göre bir Ortaöğretim Kurumuna yerleşmek için başvuruda bulunan öğrencilerin, yerleşme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihi itibariyle açıklanmıştır.

TEOG süreci içerisinde tercihte bulunmayan öğrencilerle, tercihte bulunup bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen öğrenciler, Açık Öğretim Kurumlarına yerleştirilmişlerdir. Bu yerleştirme işlemleri kesin kayıt anlamına gelmemektedir.

Açık Öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden, mezun oldukları ortaokuldan, yerleştirmeye esas nakil (yeniden yerleşme) başvurusunda bulunabileceklerdir. Nakil başvuruları sonrasında hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler, 7 Eylül 2015 tarihinden sonra, Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki Açık Öğretim Lisesi (İmam Hatip, Endüstri Meslek, Kız Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi) ne kayıt işlemlerini il ve ilçelerde bulunan irtibat büroları aracılığı ile yaptıracaklardır.

14 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan sonuçlar sonrasında, nakil (yeniden yerleşme) başvurusu yapmayan öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin yeni kayıt süreleri içerisinde, kesin kayıt işlemlerini irtibat bürolarından yaptıracaklardır.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt işlemleri, Yeni Kayıt Klavuzları doğrultusunda yapılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi

2015-2016 I.Dönem Yeni Kayıt Tarihleri: 2 Eylül-2 Ekim 2015

Başvuru yerleri: Halk Eğitimi Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt Klavuzu 31 Ağustos 2015 tarihinde yayınlanacaktır.

 

Mesleki Açık Öğretim Lisesi

2015-2016 I.Dönem Yeni Kayıt Tarihleri: 24 Ağustos-19 Eylül 2015

Başvuru yerleri: Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt alan (Yüzyüze eğitim verecek olan) Anadolu Meslek Liseleri (Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri)

Detaylı bilgi için, maol.meb.gov.tr adresini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Not: TEOG yerleştirmeleri ile ilgili bilgi almak için, mezun olduğunuz ortaokula başvurabilir, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Hattı Alo 147' yi arayabilirsiniz.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.