Acilen ek zam uygulanmalı

Acilen ek zam uygulanmalı

Yoksulluk sınırı ise 17 bin 340 TL'ye çıktı! Acilen ek zam uygulanmalı Türk-İş tarafından geçtiğimiz gün açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 323 TL, yoksulluk sınırı ise 17 bin 340 TL olarak açık

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Sekreteri Mehmet Alper Öğretici, dört kişilik bir aile ile ilgili verilere göre sadece zorunlu gıda harcamalarının bile geçen aya göre yüzde 8,02 oranında arttığının altını çizdi.

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ EPEY ALTINDA AYLIK ALIYOR

Ortalama maaşların açlık ve yoksulluk sınırı rakamları ile kıyaslandığı zaman vatandaşın geçiminin ne denli zor olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Öğretici, “Nisan ayı verilerine göre ortalama memur maaşı 6 bin 623 TL, ortalama emekli sandığı aylığı 4 bin 674 TL, ortalama SSK emekli aylığı ise 3 bin 262 TL’dir. Türk-İş tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda emekliler açlık sınırının dahi altında ücretler alırken memurlar açlık sınırının hemen üstünde yoksulluk sınırının yarısından dahi az ücret almaktadırlar” dedi.

MEMUR VE EMEKLİLERİN KAYIPLARI ERKENDEN KARŞILANMALI

TÜİK tarafından açıklanan ve gerçekliği tartışılan verilere bakıldığında bile memur ve emeklilerin sadece üç aylık dönemde enflasyon karşısında alacaklı hale geldiğine değinen Öğretici, “Sahadaki gerçeklerle, marketle, pazarla uyuşmayan TÜİK enflasyonuna dahi baktığımızda memur ve emeklileri sadece üç aylık dönemde yüzde 15,31 alacaklı hale gelmiştir. Nisan verileri ile birlikte bu alacak daha da artacaktır. Temmuz ayı beklenmeden enflasyon kayıpları karşılanmalı, çalışanları ve emeklileri gerçek enflasyona karşı koruyacak ek zam uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri Özkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.