Adını şifre olarak kullandığı ByLock'u inkar etti

Adını şifre olarak kullandığı ByLock'u inkar etti

Araştırma görevlisi olarak çalıştığı üniversiteden ihraç edilen FETÖ sanığı, adı ve memleketinin kısaltması ile oğlunun adını şifre olarak kullandığı ByLock'u indirdiğini inkar etti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan yargılanan eski araştırma görevlisi, adı ve memleketinin kısaltması ile oğlunun adını şifre olarak kullandığı ByLock programını indirdiğini inkar etti.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Davut Ç, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) araştırma görevlisi olarak çalışırken meslekten ihraç edildiğini söyledi.

FETÖ üyeliği iddiasını reddeden Davut Ç, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü. Davut Ç, "ByLock kayıtlarında isimler yok, IP numaraları var. Bu numaraları MİT veya emniyetteki uzmanlar isimlerle eşleştiriyor. Ben burada bir hata olduğunu düşünüyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, savunma sırasında, "Dijital veriler vahiy olarak değerlendirilmemeli." diyen sanığa, "Vahiy olarak değerlendirmiyoruz, delil olarak değerlendiriyoruz. Siz her şeyi vahiy olarak mı değerlendiriyorsunuz?" karşılığını verdi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin elektronik ve haberleşme uzmanı olduğunu, dijital verilerle ilgili beyanlarının bu açıdan da önem taşıdığını ifade etti.

Beyanların ardından mahkeme heyeti, sanığa oğlunun adını ve nereli olduğunu sordu. Davut Ç'nin Sinoplu olduğunu ve Umut adında bir oğlu bulunduğunu belirtmesi üzerine heyet, sanığa ByLock şifresinin "Davsin Umut 57" olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Bunun üzerine Davut Ç, "Bu kaydın bu şekilde nasıl oluştuğuna ilişkin bir bilgim yok. Ben bilişim sistemlerinde doktora yapan biriyim. Bu şifreyi bu şekilde kurmam. Ayrıca oğlum 2017'de dünyaya geldi. ByLock tespitleri 2016 sonuna kadar. 2016'da ihraç olmuş biriyim. ByLock kullansam ihraç olduktan 8 ay sonra doğan oğluma Umut adını neden koyayım. Oğlum, ByLock kullanımı ve benim ihracımdan sonra doğdu. Umut isminin benim oğlumla alakası yok." dedi.

Diğer kullanıcıların telefonlarında adının "Dvtbey Odtü" olarak kısaltıldığının belirtilmesi üzerine Davut Ç, ByLock kullanmadığı yönündeki iddiasını tekrarladı.

Mahkeme heyeti, beyanların ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.