Ağustos Öğretmen Atamaları İçin MEB'e 20 Bin Kadro

Ağustos Öğretmen Atamaları İçin MEB'e 20 Bin Kadro

2016 Ağustos'ta Öğretmen Atamaları Yapılacak Mı? Detaylar. Ağustos Öğretmen Atamaları İçin MEB'e 20 Bin Kadro kalıyor.

2016 Ağustos'ta  Öğretmen Atamaları Yapılacak Mı? 2016 Ağustos'ta  Öğretmen Atamaları Yapılacak Mı?  Ağustos Öğretmen Atamaları İçin MEB'e 20 Bin Kadro kalıyor. . Ağustos ayında öğretmen atamaları için ne kadar kadro planlanıyor. Ağustos Öğretmen atamaları kadroları için bütçeden MEB'e ne kadar  ek atama izni verilecek. Detaylar haberimizde.

Bilindiği üzere MEB 2016 Şubat ayında öğretmen atamaları yaptı. Şubat ayında yapılan öğretmen atamaları 109 branşa yapıldı. 109 branşta 30 bin öğretmen atamaları yapıldı. Şubat ayında yapılan öğretmen atamalarının ardından gözler Ağustos ayı öğretmen atamaları için verilecek olan kadro sayısına çevrildi. MEB her yıl ortalama 50-55 Bin öğretmen atamaları yapıyor. Bu yıl Şubat ayında yapılan öğretmen atamaları kadrosu önceki yıllara göre %100 lük bir artış gösterince, Ağustos öğretmen atamaları bekleyen öğretmen adayları tedirginliğe düştü. Çünkü her yıl Ağustos ayında ortalama 40 bin öğretmen atamaları yapılırken; bu yıl Ağustos ayı öğretmen atamaları kadroları önceki yıllara göre düşüş gösterecek. 

2016 AĞUSTOS AYINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında 30 bin öğretmen atamaları yapınca, Ağustos ayı öğretmen atamaları için şu an kalan kadro 20 bin olarak gözüküyor. MEB'in yıllık ortalama 50 bin öğretmen atamaları yaptığı varsayılırsa 30 bin Şubat atamasında yapıldığı için ek bir atama izni verilmezse Ağustos ayı öğretmen atamalarının 20 bin olacağını söylemek mümkündür. Yani bu durumda Ağustos ayında sınava girecek her 20 öğretmen adayının 1 i Ağustos ayın öğretmen atamalarında atanmış olacak.

Ağustos ayı öğretmen atamaları konusunda MEB-İKGM Sn Hamza Aydoğdu 2015 Ekim ayında basın toplantısında şunları kaydetmişti.:

"2016 yılında Meclis’ten toplam kaç öğretmen talebi olacağının sorulması üzerine Aydoğdu, “İhtiyacımızın hepsi kadar talep ediyoruz. Kural şu, her yıl bütçeden bütün bakanlıklara verilen bir kadro var. Bu verilen kadronun yüzde 50’si MEB’e veriliyor. Yetmediği için de biz sürekli ek kadro istiyoruz. Ortalama şu, bizim hem Şubat’ta hem Ağustos’ta yaptığımız öğretmen ataması sayısı ortalaması 50 bin ile 52 bin arasında. Cumhuriyet tarihi boyunca görev yaptığı süre itibariyle en çok atama yapan bakan da Sayın Bakanımız Nabi Avcı. Son üç yılın ortalamasına baktığımız zaman 50 bin olduğu zaman yıllık atama sayısının 30 bin atanırsa geri kalan ortalama rakamı da Ağustos’ta atanır diye düşünüyorum. Bu artadabilir, azaladabilir. Ama ilkesel olarak şu, biz hem Ağustos’ta atama yapıyoruz hem de Şubat’ta atama yapıyoruz. Bu artık gelenek haline geldi” açıklamasında bulundu."

Bu durumda Ağustos öğretmen atamaları kadrolarının 20 bin olacağını söylemek mümkündür. MEB'e ek atama izinleri verilirse bu sayı 30-40 binleri bulacaktır. 

2016 AĞUSTOS AYINDA EN AZ 30 BİN ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILABİLİR Mİ?

2016 Ağustos ayında en az 30 bin öğretmen atamaları daha yapılacabilir. MEB 2016  bütçe tutarlarına göre, Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin öğretmen atamaları daha yapabilir. 2016  Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 76 Milyar TL olarak belirlendi. Bütçeden öğretmen atamaları yapılması durumunda, Milli Eğitim Bakanlığı en az 30 bin öğretmen atamaları yapabilecek durumda.  Şu an bütçeden MEB'in elinde kalan kalan kadrolar 10 Bin, Temmuzda emekli olacak öğretmen sayısı ve ek atama izni il 30 bin öğretmen atamaları daha yapılması mümkündür. Ağustos ayı öğretmen atamaları kadrolarının ne kadar olacağını ilerleyen günlerde milletvekillerinin yazılı soru önergesine verilecek cevaplarla anlayabiliriz. Yani Ağustos ayı öğretmen atamalarının netlik kazanması önümüzdeki haftalarda belli olabilir. 

Atama bekleyen öğretmen adaylarının da bu konuda taleplerini söylemek mümkün. Öğretmen adayları 2016 KPSS/ÖABT sınavlarına 400 bin civarı öğretmen adayının gireceğini ve 2016 Ağustos ayında en az 50 bin öğretmen atamaları yapılmasını talep ediyorlar.

mebpersonel.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.