AK Belediyeler Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor: Millet Kıraathanesi

AK Belediyeler Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor: Millet Kıraathanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı önemli projelerinden olan 'Millet Kıraathanesi' AK Belediyeler tarafından hayata geçirilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı önemli projelerinden olan 'Millet Kıraathanesi' AK Belediyeler tarafından hayata geçirilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘Millet Kıraathaneleri’nin ilki Konya Meram’da açıldı. Bünyesinde birçok yenilik barındıran ve kendine özgü bir konsepti bulunan ‘Meram Millet Kıraathanesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

Bilal Erdoğan, Millet Kıraathanesi'nin kültürel ve sosyal açıdan önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Okumak insan için en önemli eylem. Okumak sadece kitap okumak değildir; bütün yaratılışı okumak, izlemek ve kulak vermektir. Aynı zamanda yazmak ve ifade etmek gerek. Kendi inanç kodlarımıza anlam vermeye çalışırken, anladıklarımızı ifade etmemiz şart. Yazarak, konuşarak ve sanatla ifade edilmesi olmazsa olmazımızdır.''

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği bu vaadi gerçekleştiren ilk kurumlardan biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Meram Millet Kıraathanesi'nin çok işlevli bir yapıda tasarlandığını vurgulayan Başkan Toru, "Kıraathanemizde aslına uygun bir şekilde güncel kitap, gazete ve dergiler yer alırken önemli bir ayrıntıya da sahiptir. Görme engelli vatandaşlarımızın da buradan kolaylıkla istifade edebilmeleri için ve okuyarak ufuklarını daha da ileriye taşıyabilmelerine vesile olmak için onlar için de kütüphane oluşturduk. Meram Millet Kıraathanesi, her yaşa ve her seviyeye hitap edebilecek şekilde düzenlenmiştir. Yaklaşık 150 kişiye aynı anda hizmet edebilecek bir kapasiteye sahiptir. 400 metre kullanım alanına sahip olan kıraathanemizde ayrıca bilgisayarlar da kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Kendine özgü bir konseptte hizmet edecek olan kıraathanemiz, etnospor ve zekâ oyunları bölümüyle de her yaştan insanının ilgisini çekecek düzeydedir. Kıraathanemiz selamlaşmanın, kaynaşmanın, paylaşmanın, kardeşliğimizin buluşma adresi olacaktır” dedi.

Millet Kıraathaneleri Yaygınlaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durarak dile getirdiği "Millet Kıraathanesi" projesi AK Partili Belediyeler tarafından uygulanmaya başlandı.

Özellikle yerel seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde Millet Kıraathanesi projelerinin hayata geçirilmesi ayrı bir öneme sahip görünüyor.

Millet Kıraathanesi Projesinde Aker Proje İmzası

Millet Kıraathanesi Projesinin yapım işini üstlenen Aker Proje Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Karataş proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Bu proje bize teklif edildiğinde çok sevindik ve heyecanlandık. Dünyadaki kütüphaneleri inceledik ve üzerine ülkemiz kültür farkını da ekleyerek yeni bir konsept oluşmasını sağladık. projenin başarılı bir şekilden tamamlanması ve çok dönütlerinin olması bizi ayrıca mutlu etti. Projemizin bir çok İl ve İlçeye örnek olacağından hiç bir şüphem yok" dedi. 

Türkiye'de eğitim yapıları alanında adından söz ettirmeye başlayan Aker Proje tarafından tasarımı ve uygulaması ile gerçekleştirilen Millet Kıraathanesi projesinin; önümüzdeki günlerde tüm AK Partili Belediyelerde yaygın bir şekilde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Bu projelerin hayat geçirilmesi ile; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği bir hizmet daha gerçekleşmiş olacak.

img-20180927-wa0005.jpgimg-20180927-wa0010.jpgimg-20180927-wa0014.jpgimg-20180927-wa0023.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.