AK Parti aday listesinde 4 bakan yer almadı!

AK Parti aday listesinde 4 bakan yer almadı!

AK Parti milletvekili aday listesi son şeklini aldı. AK Parti, Erdoğan'ın son onayının ardından milletvekili aday listesini tamamlayarak YSK'ya sundu. Halen bakanlık görevini yürüten Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Nurettin Canikli ve Abdulhamit Gül liste

24 Haziran seçimlerine girecek siyasi partiler milletvekili adaylarının listelerini kesinleştirdi. CHP ve HDP'nin listeleri büyük ölçüde kesinleşirken AK Parti'nin listesi de Erdoğan'ın onayının ardından son halini aldı.

Bugün YSK'ya sunulacak listelerde büyük sürprizler olması bekleniyor. İnternethaber sitesindeki iddiaya göre mevcut 200 milletvekili ve bazı bakanlar listelerde kendilerine yer bulamadı.

AK PARTİ'DE HANGİ BAKANLAR MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNDE YOK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, halen bakanlık görevini yürüten Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Nurettin Canikli ve Abdulhamit Gül gibi isimleri, yeni hükümet sisteminde de bakan olarak atayacağı, bu nedenle milletvekili aday listesinde yer almayacakları konuşuluyor. MKYK'nın aksi yönde karar almaması durumunda, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Veysel Eroğlu ve Lütfi Elvan'ın ise 3 dönem kuralı nedeniyle, liste dışı kalacakları ancak bu isimlerden bazılarının Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak yeni yapıda görevlendirilebilecekleri ifade ediliyor.

ÖNEMLİ İSİMLER BAŞVURU YAPMAMIŞTI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Mehmet Müezzinoğlu, Burhan Kayatürk, Ekrem Erdem, Hüseyin Samani, İsrafil Kışla, Hüseyin Şahin, Murat Göktürk, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Hasan Özyer, Cemalettin Kani Torun, Mehmet Ali Pulcu, İbrahim Mustafa Turhan, Recep Konuk, Coşkun Çakır, Özcan Ulupınar, Ayhan Gider ise adaylık başvurusu yapmamıştı.

BAZI GÜÇLÜ İSİMLER LİSTEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletvekili listesi hazırlanırken güçlü bir parti ve güçlü bir Meclis yönetiminin oluşmasına göre hareket edeceği, bu kapsamda Hayati Yazıcı, Mustafa Şentop, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş gibi isimlerin yeniden milletvekili adayı yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeniakit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.