AK Parti kongresi neler oluyor son dakika gelişmeleri

AK Parti kongresi neler oluyor son dakika gelişmeleri

AK Parti Kongresi bugün. AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde yaşananları son dakika notlarıyla ve canlı yayınlarla gün boyu turkiyeegitim.com'dan takip edebilirsiniz.

AK Parti'de bugün kongre günü.
AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararı sonrası merakla beklenen AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım tek aday. AK Parti Kongresi'nde yaşananları son dakika gelişmeleri ve Ankara'dan canlı yayınlarla gün boyu turkiyeegitim.com'dan takip edebilirsiniz.

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha da seçimlere geçilecek.

Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

09.40 SALON DOLDU
 AK Parti kongresinin yapılacağı salon doldu. Kongrenin sloganı 'Kutlu Yürüyüşe Devam' olarak açıklandı.

AK PARTİ KONGRESİ'NE KİMLER KATILIYOR?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor.

DAVETİYE GÖNDERİLMEYENLER
Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

AK PARTİ KONGRESİ'NE BİNALİ YILDIRIM DAMGASI

Bugünden itibaren yoluna Binali Yıldırım'la devam edecek. Kongrenin yapılacağı salonda yeni liderin posterleriyle dolduruldu.

ak_parti_icin_buyuk_gun_geldi_1463896854_4919.jpg

AK Parti Kongresi Binali Yıldırım
Yalnızca kongre salonunda değil, kongreye katılmaya gelen AK Partiler arasında da Binali Yıldırım rüzgarı esiyor. Kongreye katılmaya gelen binlerce kişi arasında Binali Yıldırım baskılı tişörtler giyenler objektiflere böyle yansıdı. 

DELEGELER SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GELMEYE BAŞLADI
AK Parti Kongresi'nde oy kullanacak olan delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinde Ankara Arena Spor Salonu çevresinde büyük kalabalıklar oluşturdu. 

AK Parti kongresi neler oluyor son dakika haberleri turkiyeegitim.com'da

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.