AK Parti, Saadet, HDP ve yeniden Saadet'li olan renkli aday

AK Parti, Saadet, HDP ve yeniden Saadet'li olan renkli aday

Mardin'in Ömerli İlçesinde AK Parti ve Saadet Partililer arasındaki arbedeyle gündeme gelen Saadet Partisi Ömerli Belediye Başkan adayı Servet Cemiloğlu, merak konusu oldu.

Mardin'in Ömerli İlçesinde önceki gün aralarında AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve partililerin bir kahvehaneye yaptığı ziyaret sırasında yaşanan arbedenin ayrıntıları ortaya çıktı.

ARBEDE YAŞANDI

AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmed Vejdi Kahraman için oy isteyen Orhan Miroğlu ve beraberindekiler ile kahvehanede bulunan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Servet Cemiloğlu arasında sözlü tartışma yaşanmıştı.

Miroğlu'yla birlikte gelenlerden biri "misafire böyle davranılmaz ahlaksız" diyerek tepki gösterince Cemiloğlu, "şerefsize bak lan sen. Ahlaksız senin babandır" diyerek karşılık vermişti.

ÖNCE RABİA SONRA ZAFER İŞARETİ ŞİMDİ DE MİLLİ GÖRÜŞ

Önceki gün yaşanan olaylar dikkatleri SP'nin Ömerli Belediye Başkan adayı Cemiloğlu'na çevirdi. Cemiloğlu, bir yandan Rabia işareti, bir yandan milli görüşün işaretini bir yandan da HDP'nin sözde zafer işretlerin yapan belki de tek isim oldu.

AK PARTİ'DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ

Ömerli ilçesinde, 2004-2009 döneminde AK Parti'den belediye başkanlığı yapan Cemiloğlu, 2014 yerel seçiminde SP'den aday olmuş ve yüzde 28.34 oy oranı ile 2 bin 23 oy alarak, seçimi üçüncü sırada tamamlamıştı.

HDP'YE GEÇTİ

Cemiloğlu 2015 nisan ayında Saadet Partisi'nden istifa ederek törenle HDP'ye katıldı. Düzenlenen törende konuşan Cemiloğlu, "Ben ve taraftarlarımla halkı kucaklamak üzere HDP katılıyorum. Ömerli'ye hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Cemiloğlu, eski HDP'li vekillerle yapılan eylemlerde de boy gösterdi.

AADET PARTİSİ'NDEN ADAY OLDU

Cemiloğlu, son olarak 31 mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Ömerli Belediye Başkan adayı oldu.

SERVET CEMİLOĞLU KİMDİR?

Servet Cemiloğlu 1 Temmuz 1961 yılında doğdu. 1980 yılında İzmir Namık Kemal Lisesi'nden, 2011 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nden mezun oldu. Mardin'de yaşayan Cemiloğlu Arapça ve Kürt dili bilmektedir. Evlidir.

Servet Cemiloğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Mardin Ömerli Belediye Başkan Adayı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.