AK Parti tek başına iktidar olabilecek mi?

AK Parti tek başına iktidar olabilecek mi?

Türkiye 1 Kasım'da kaderini oylayacak? Peki 7 Haziran'daki sonuç değişecek mi? Türkiye yine tek başına iktidar görecek mi?

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi seçime 4 gün kala ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ile yaptığı görüşmeyi köşesinde yazdı.

Uslu'ya göre AK Parti'nin oyları 7 Haziran'dan bu yana ilk kez en yüksek seviyeye çıktı. Tek başına iktidar olacak rakama çok yakın.

Özellikle yurt dışından gelen oylar bu ihtimali güçlendiriyor. Türkiye'de de seçime katılım yüksek olursa Türkiye 2 Kasım sabahına tek başına iktidar olan bir partiyle uyanabilir.

Bir tek Ankara patlamasından sonra AK Parti oylarında az bir oranda düşüş yaşanmış. İlginç bir nokta. Ankara patlamasından sonra sol oylar yükselişe geçmiş. CHP'nin HDP'nin oyları kısmen de olasa artmış.

Meclis'te sadece MHP'nin oyları gerilerken, Meclis dışından da Saadet oylarında gerileme var..

İşte Uslu'nun değerlendirmeleri;

*Yurtdışında seçimlere katılımın yüksek olması AK Parti'nin oylarını artırıyor. Ak Parti, 7 Haziran'dan bu yana ilk kez tek başına iktidara bu kadar yakın duruyor.

*Yurtdışı oylarıyla ilave olarak AK Parti'ye 9-10 milletvekili geliyor.

*Eğer yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de seçimlere katılım oranı yüksek olursa, 1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olması mümkün.

*Eğer geçen seçimlerde sandığa gitmeyen yüzde 4-4.5 oranındaki AK Parti seçmeninin yarısı partisine oy verse AK Parti tek başına iktidarı yakalayabilir. Bu durumda AK Parti doğarsa kendi küllerinden doğacak.

*1 milyon oy seçim sonuçlarını 2 puan etkiliyor. Bu çok önemli ama imkansız bir oran değil. AK Parti sadece İstanbul'da sağlayabileceği bir oy artışı ile bunu elde edebilir. Ama bu seçimde değil, 1 milyon oy, bir oy bile çok değerli.

*İlla koalisyon olacak diye bir şey yok. Tek başına iktidar mümkün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.