Yeni Anayasa'da kimlere vurgu yapılacak?

Yeni Anayasa'da kimlere vurgu yapılacak?

Laiklik tartışmaları yapılan yeni anayasada hangi değerlere vurgu yapılacak?

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni Anayasada Laiklik olmasın” ifadesiyle iyice alevlenen Yeni Anayasa tartışmalarına Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısındaki “sürpriz” iddialarıyla katkıda bulundu.

“Anayasada sürprizler var” başlıklı yazısında Selvi, Yeni Anayasada çarpıcı iki bölüm olacağını belirterek şunları yazdı:

“1-) Kapsayıcı ve kuşatıcı bir başlangıç kısmı olacak.

 2-) İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak.

İddialı bir ‘başlangıç bölümü’ hazırlanıyor.

Bölgemizde etnik ve mezhep savaşlarının yaşandığı bir zaman diliminde, ülkemizin din, ırk ve mezhep üzerinden bölünmeye çalışıldığı bir sırada yeni anayasanın başlangıç bölümünde dinleri, dilleri, ırkları ve mezhepleri kapsayıcı bir metin yer alacak.

Zamanın ruhuna göre bir metin kaleme alınacak. Etnik köken, farklı din ve mezheplerin tehdit değil zenginlik kaynağı olduğu yer alacak.”

MEVLANA DA YUNUS DA ATATÜRK DE ANAYASADA

Selvi’ye göre “sürprizler” bunlarla sınırlı da değil.

Yeni Anayasanın başlangıç bölümünde birlik ve bütünlüğün simgesi olan değerlere vurgu yapılacağını, “Şeyh Edebali, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Ahmed-i Hani ve Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinin simgesi olarak” yer alacağını iddia eden Selvi, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede İslâmiyete ve Allah inancına daha fazla vurgu yapılacağı görüşünü dile getirdi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.