AK Parti yöneticisi: Mahir Ünal Yanlış yaptı! İstifasını Bahçeli mi istedi? Kulis haberi...

AK Parti yöneticisi: Mahir Ünal Yanlış yaptı! İstifasını Bahçeli mi istedi? Kulis haberi...

Cumhuriyet hakkında söyledikleriyle bir anda gündem olan ve büyük tepki çeken Mahir Ünal hakkında AK Partili üst düzey bir yöneticinin "Yanlış yaptı" dediği kaydedildi.

Mahir Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" diyerek bir anda tüp tepkileri üzerine çekmiş başta MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere bir çok kesimden sert eleştiriler almıştı. Nitekim olayın sonucunda ise yöneticilik görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, AK Partiden bir üst düzey yöneticiyle görüştüğünü belirterek, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal hakkındaki konuşmalarını kaleme aldı.

İşte Saymaz'ın yazısı:

Cumhur İttifakı'nın Misak-ı Milli'sini...
- Bugün Cumhur İttifakı’nın politik sınırlarını, deyim yerindeyse Misak-ı Milli’sini Bahçeli çiziyor. Dolayısıyla Ünal’ın istifasını, Erdoğan değil, gerçekte Bahçeli aldı.

- Görüştüğüm bir AK Partili üst düzey yönetici bu iddiayı doğru bulmuyor. 'Bazıları MHP’ye bağlıyor' diyor. 'Ben de bu fikirdeyim' diye ekledim. 'Hayır' diye itiraz ediyor. Bahçeli’nin rolü olmadığını savunuyor.

- Ünal’ın alfabe devrimini eleştirmekle kalmadığını, Cumhuriyet’i yargıladığı için istifasının alındığını ifade ediyor. Şöyle konuşuyor:

Harf inkılabını eleştirse sorun yoktu ama!
- İnsanların harf inkılabına eleştirisi ile Ünal’ınki farklı. Mahir Bey, "Harf inkılabını doğru bulmuyorum, kültürümüzden kopardı3 dese kimse dokunmaz. En çok uyarırlar. Ama "Cumhuriyet bunu yaptı" derseniz, bu başka bir dil. ‘Cumhuriyet bedel ödetti’ diyor. Bu çok yanlış. ‘Cumhuriyette bazı adamların yanlışı’ dersiniz ve ‘Harf inkılabı hatası’ dersiniz; hepsi kabul. ’Cumhuriyet’ dediğiniz zaman başka bir şey söylemiş oluyorsun.'

Osmanlı'nın da yapacağı bir şeydi
AK Partili üst düzey yöneticiye Ünal’ın İslamcıların bildik bir tezini tekrarladığını ve benzer sözleri Erdoğan’ın da söylediğini hatırlatıyorum. 'Milli Görüş’ün göbeğinden geliyorum' diyor ve şöyle devam ediyor: 'Harf inkılabı Cumhuriyet olmasaydı da Osmanlı’nın yapacağı bir şeydi.

Bir Milli Görüşçü olarak Mahir Bey'in...
- Milli Görüşçü olarak Mahir Bey'in ifadesine imza atmıyorum. ‘Siyasi olarak yapmaması lazım’dan da öte içerik olarak katılmıyorum. ‘Harf inkılabını yaparak, mezar taşlarımızı okumaya engel oldunuz’ diyebilirsiniz. Mahir Bey, ‘Cumhuriyet bedel ödetti’ diyor. Bedel medel ödetmedi ya! Cumhuriyet’i seviyorum kardeşim. Cumhuriyet’i demokratikleştirmek istiyorum. Geliştirmek istiyorum. ‘Bedel ödetti’ diyorsan başka bir şey söylemiş oluyorsun. Milli Görüşçü olarak ‘Cumhuriyet bedel ödetti’ ifadesini reddediyorum.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.