AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba İYİ Parti'ye mi katılıyor? Bomba kulis haber...

AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba İYİ Parti'ye mi katılıyor? Bomba kulis haber...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba sabah saatlerinde hem AK Parti'den hem de milletvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılacağı iddia edildi. İlk grup toplantısında Fakıbaba'ya rozetini Meral Akşener'i

Ankara kulisleri dünden bu yana İYİ Parti'nin sürpriz transferleriyle ilgili iddialarla çalkalanıyor. Yakın zamanda, AK Parti'de siyaset yapmış bazı önemli isimlerin İYİ Parti'ye katılacakları iddia edilmişti. AK Parti Milletvekili ve eski Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'nın bugün AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa etmesi, "İYİ Parti'nin AK Parti'den ilk transferi Ahmet Eşref Fakıbaba" iddiasını gündeme getirdi.

'İYİ Parti, Saray'ı sarsacak isimleri...'

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, "İYİ Parti yakında özellikle sarayı rahatsız edecek bir iki transfer daha yapacak bilgisini aldık İYİ Parti kurmaylarından. Aynen şu ifadeyi kullandı bana haberi veren yetkili: Saray'ı da sarsacak sürpriz isimler, şimdilik isim veremiyoruz, çok yakında... "Adalet ve Kalkınma Partisi'nde siyaset yapmış isimler mi?" diye sorduğumda "Evet" cevabını aldım" demişti.

Hem AK Parti hem vekillikten istifa etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem AK Parti'den hem milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, "AK Parti'den ve bana oy veren hemşerilerime ayıp olmasın diye milletvekilliği görevimden istifa ediyorum" dedi.

İYİ Parti'ye geçecek iddiası

Eşref Fakıbaba'nın sürpriz istifasının ardından Ankara kulisleri tekrar hareketlendi. Fakıbaba'nın yakın zamanda İYİ Parti saflarına geçeceği iddia edildi. İYİ Parti'nin AK Parti'den yapacağı transferlerden ilkinin Fakıbaba olacağı konuşuluyor. 

Rozetini Meral Akşener takacak

İYİ Parti'nin AK Parti'den transfer yapacağını ilk duyarın isim olan gazeteci Özlem Akarsu Çelik, "Eşref Fakıbaba İYİ Parti'ye katılacak. Rozetini TBMM grup toplantısında Meral Akşener takacak." bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.