Ak Parti'den Kamu-Sen'e Ziyaret: Tam bir diyalog içinde olacağız

Ak Parti'den Kamu-Sen'e Ziyaret: Tam bir diyalog içinde olacağız

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a iade-i ziyarette bulundu.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN KÖKLERİ ANADOLU COĞRAFYASININ DERİNLİKLERİNDEDİR

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Harun Karacan’ı tebrik eden Genel Başkan İsmail Koncuk, Karacan’a yeni görevinde başarılar diledi. Koncuk, “Ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sivil toplum kuruluşlarının siyasi partiler ve iktidar partisi ile  ilişkileri son derece önemli. Zaman zaman dertlerimizi anlatacak makamlar bulmakta zorlanıyoruz. Türkiye Kamu-Sen sizlerin de bildiği üzere Türkiye’nin ikinci büyük ve en etkili konfederasyonudur. Ciddi tecrübelerimiz var bu noktada. Bizim özelliklerimiz herkesin malumudur. Ülkemizin ve milletimizin ortak değerlerini, milli, manevi değerlerde buluşmayı öngören bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz. Her zaman kendimizi şöyle tanımlıyoruz, “Biz bu ülkeden besleniyoruz” hizmetimizin de bu ülke insanlarına olması gerektiğine inanan bir konfederasyonuz. Derinlerimiz Anadolu coğrafyasının derinliklerindedir. Milletimizin değerlerine ve inançlarına saygıyı esas alan bir konfederasyonuz. Millete rağmen, değerlerine rağmen bu ülkede ne siyaset yapılabilir, ne sendikacılık yapılabilir, ne de yapılmalıdır. Bunları önemli görüyoruz. Vatansever, milliyetçi, bütünlükten yana bir anlayışı da sendikacılığın merkezine koyuyoruz. Türkiye Kamu-Sen aynı zamanda Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesidir. Ülkemizi AB ile yapılan ortak toplantılarda da temsil ediyoruz.

KONCUK: KANUN DEVLETİ OLURSAK 15 TEMMUZLARI YAŞAMAYIZ 

Genel Başkan Koncuk; 

“Bizler huzurdan yanayız, birlik ve beraberlikten yanayız. Bu ülke insanlarının da huzur ve mutluluğu hak ettiğine inanıyoruz. 15 Temmuz sürecinden sonra ülkemiz ciddi sıkıntılar yaşadı. Halen yaraları sarılmaya çalışılıyor. Kamudaki ihraçlar, açığa almalar konusunda kantarın topuzu biraz kaçtı. Sizlerde bunun mutlaka farkındasınız. OHAL Komisyonu kuruldu. Bu komisyonun biraz daha yetkilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kriterler konusunda bazı yumuşamalar sağlanarak, rahatlatıcı kararlar verilmesi sağlanabilir. Açığa alınan ya da ihraç edilenler içerisinde bizim bizzat tanıdığımız masum insanlar da var. Asla darbecileri tasvip etmeyen, FETÖ denilen örgütle bağlantısı olmayan insanlarda var, bunları biliyoruz. Bu karambolde hatalar olabiliyor. Hukuk devleti olma konusunda AB nazarında da sıkıntılar yaşıyoruz ama o konuda da kusur ve eksiklerimizi ülke olarak hızla tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum. AB istiyor diye değil, bizim ülkemizin insanlarının  gerçekten adalet ve hukuku hak ettikleri için. Dinimizde bunu emrediyor, bizim ihtiyacımız olduğu için bunları yapmamız gerek. 

15 Temmuz sürecinde hepimiz bir şeyi gördük. Bir takım gruplara ayrıcalıklar verildiği zaman devlet içinde devlet olma, yani paralel yapılar dediğimiz şeyler oluşabiliyor. Bizim hükümetimizden beklentimiz bu paralel yapılanma anlamına gelebilecek herhangi bir yapıya, bunlar sendika olabilir vakıf,  cemaat olabilir, adı her neyse, bu önceliği vermemek lazım. Baş ağrımız bitmez. Bu konuda adımlar atılmalı, kanun devleti olmalıyız. Bu ülkeye bağlı her insan kıymetli olmalıdır” dedi.

KONCUK: TOPLU SÖZLEŞME MASASI SORUNLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ MASA OLMALI 

Genel Başkan Koncuk;

“Dün Toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Kamu çalışanları ve emeklilerimizin ciddi sıkıntıları var. Sizin de sivil toplum kuruluşlarından sorumlu bir Genel Başkan Yardımcısı olarak mutlaka bizden yana tavır koyacağınıza inanıyorum. Ekonomik ve sosyal olarak kamu çalışanları ve emeklilerimizin ciddi problemleri var. Bu toplu sözleşmede adımlar atarak bunları çözme gayretinde olmalıyız. Rahatlatıcı adımlar atılmalı. 

Öğretmen ve memur alımında mülakat uygulaması gerçekten siyaseten de sıkıntı yaratacak şeylerdir. İktidar partisini de zora sokacak uygulamalardır. Vatandaş bundan memnun değil. Mülakat konusunda yeniden bir revize yapılması gerekli. Bunun bir fayda sağlamadığı aşikardır. Türkiye Kamu-Sen’in önceliği ülkemiz ve milletimizin huzur ve mutluluğudur. Bunu kim sağlarsa bizim için baş tacıdır. Ben tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

HARUN KARACAN: İSTİŞARE VE DİYALOG KAPILARINI AÇMAK İÇİN BURADAYIZ 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ise, Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Sayın Koncuk ile çok uzun yıllar mesailerde bir arada olduk. Bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz, hangi diyalogları kurarak sorunların çözümü noktasında adımlar atabiliriz bunları konuşup değerlendirmek için buradayız. 

Amacımız ve hedefimiz, Türkiye Kamu-Sen ile irtibat halinde sendikal konular ve elbette diğer konularda bundan sonraki süreçte nasıl sizlerin mensuplarınızın işlerini kolaylaştırabiliriz bunları değerlendirmek istiyoruz. İstişare ve diyalog kapılarını açmak adına buradayız. 

15 Temmuz sürecinde FETÖ’ye karşı dik duruşunuzdan dolayı başta Genel Başkan Sayın İsmail Koncuk olmak üzere tüm Türkiye Kamu-Sen Yöneticileri ve üyelerinizi kutluyorum. Milli duygularınızı bu konuda da göstererek, devlete ve millete tam bağlılığınızı bir kez daha ortaya koydunuz. Gösterdiğiniz hassasiyet için sizleri kutluyorum. 

Mağdur olan herkesin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için gayret sarf edeceğiz. Sizler büyük bir teşkilatın yöneticilerisiniz. Sizlerin bize katacağınız çok şey olacağına inanıyorum. Sorun ve sıkıntıları çözüm noktalarına ileteceğiz. Kapılarımızı açık tutacağız ve Türkiye Kamu-Sen ile tam bir diyalog içinde olacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum