AK Parti'den MHP ve CHP'ye çağrı!

AK Parti'den MHP ve CHP'ye çağrı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş,cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Şu anda parlamentoya gelen tekliften başka bir şey yok. Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP’nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz. Muhalefet partileri de bir teklif getirirse gözden geçiririz" dedi. Kurtulmuş, "Eleştiriler karşısında yeni tekliflerin getirilmesi, bu eleştirileri yapanların sorumluluğunda değil midir? Yeni bir şey konuşulabilmesi için ortada yeni tekliflerin gelmesi lazım. Yarına kadar bu konuyla ilgili ümit ederiz yeni gelişmeler olur" diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

"Bakanlar Kurulu'ndan konuşulan önemli konulardan biri Veri merkezlerinin Türkiye'de oluşturulma projesi. Verilerimizin yüzde 70'i yurtdışında toplanıp dağıtılıyor. Bu veri güvenliği için tehlikelidir. Bu proje hızlandırılacaktır. Yerli, milli yazılımın güçlenmesi bakımından Türkiye'nin teknolojik altyapısına katkı sağlayacaktır. Ciddi bir istihdam da ortaya çıkacaktır.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı/Doların yükselişi:

Geçen toplantıda döviz faiz ve piyasayla ilgili konularda MB’nin gerekli hazırlıkları yapması konuşulmuştu. 

Ekonomideki durumu yakinen takip ediyor EKK. Perşembe günü para piyasaları kurulu toplantısı yapılacak. Bu çerçevede MB de bir karar alacaktır.
EKK sürekli yapılan bir toplantıdır. MB de kendi üzerine düşen kısmını bağımsız bir kurum olarak sürdürecektir.

Cinsel istismar düzenlemesi:

Burada farklı grupların kanaat ve değerlendirmelerini gözden geçiriyoruz. Önce şu yanlış anlamayı ortadan kaldıralım. Bu bir takım uygulamalardan kaynaklanan sorunlardan dolayı çıkarılmıştır. Asla tecavüz vakalarını kapsamamaktadır. Konu yarın tekrar gündeme gelecek. CHP ve MHP'nin farklı bir teklifi varsa değerlendirmeye açığız.

CHP'li GÖK'ün açıklamaları/CHP'nin AYM'ye gitmesi

Bu düzenleme bir af değildir. Sadece hukuki bir düzenlemedir. CHP ve MHP'nin teklifi varsa somut teklif üzerinden konuşalım. Eğer herhangi bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklifini getirmesi en doğru olan.Bazı eleştiriler var. Burada başka bir teklifin olması gerekmiyor mu? Yeni bir şeyin konuşulması için yeni bir teklif lazım.

Biz teklifleri varsa getirsinler derken zaten bir diyalog zeminine işaret ediyoruz. Umuyoruz ki yarına kadar bu konuda bir gelişme yaşanır.

İsrail'in ezan kararı/Erdoğan'ın Şangay önerisi

Bu kısıtlama hiç bir şekilde kabul edilemez.Çok dinlilik bu bölge için yeni bir durum değildir. Ben böyle bir yasağın uygulanmayacağını düşünüyorum. Bu kararların geri alınacağını tahmin ediyoruz.

Türkiye bugün elinde olan imkanları itibari ile dünyanın her tarafı ile ilişki kurabilecek nadir ülkelerdendir.  Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği bir niyeti var. Şangayda zaten şu anda gözlemciyiz. Orada atılacak bir adım Türkiye'nin diğer taraflarla bağını koparacağı anlamına gelmez.

Anayasa çalışmaları:

MHP'ye anayasa teklifimizi verdik. MHP kendi içinde değerlendirmesini tamamlayıp son noktayı koymuş değildir. Bundan sonra konu Meclis'e getirlecektir. MHP nihai görüşünü ortaya koymuş değildir. 

ÖTV Oranları:

Henüz Cumhurbaşkanımızın onayından geçmedi. Daha sonra ÖTV oranı ile ilgili Maliye Bakanlığı çalışma yapacak. Daha sonra da bu Bakanlar Kurulu'na gelecek. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.