Akademisyenler, proje okuluna müdür olabilecek

Akademisyenler, proje okuluna müdür olabilecek

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 6764 sayılı Kanunla getirilen düzenleme sonucu akademik personel "Proje Okullarına" Müdür olarak görevlendirilebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan yaklaşık 10 ay sonra konu ile ilgili yasal düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe geçti.

Bundan böyle, yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlara, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi kapsamında öğretim elemanlarına "OKUL MÜDÜRÜ" görevi verilebilecek.

"PROJE OKULLARINA" AKADEMİSYENLER NASIL GÖREVLENDİRİLECEK ?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesinde; "Öğretim elemanları; ilgili kurumların talebi ve kendisinin muvafakati, üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi ve rektörün onayı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilenlerin, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumlarındaki aylık ve diğer ödemeler ile öteki hakları devam eder." hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm çerçevesinde, proje okullarına Müdür olarak görevlendirilmesi düşünülen öğretim elemanları için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının akademisyenin kadrosunun bulunduğu kurumdan talepte bulunması gerekiyor. Bu talep, ilgili üniversitenin "Üniversite Yönetim Kurulu" ve Rektörü tarafından uygun görülmesi halinde gerçekleşecek. Ayrıca, Okul Müdürü olarak görevlendirilmesi uygun görülen akademik personelin özlük hakları kadrosunun bulunduğu üniversite tarafından devam edecek.

Diğer taraftan, söz konusu maddenin değişik 4 üncü fıkrası gereğince, Okul Müdürü olarak görevlendirilecek olanlara birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir genel müdürün aylık ve ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere ilgili bakan tarafından tespit edilecek miktar net olarak ikinci görev aylığı şeklinde ayrıca ilgililere ödenecek.

Yavuz Selim KAPLAN

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum