Akaryakıt fiyatı yine güldürecek: Benzinden sonra sıra motorinde

Akaryakıt fiyatı yine güldürecek: Benzinden sonra sıra motorinde

Akaryakıt fiyatları, gelen zamların ardından brent petrolde yaşanan düşüş sonrasında sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Benzinde yapılan 25 kuruşluk indirimin ardından motorine de indirim geliyor.

Resmi ve gizli zamlarla motorin litre fiyatı 30 TL'ye benzin litre fiyatı ise 28 TL'ye çıktı. Akaryakıt fiyatlarına dolar ve brent petroldeki artış nedeniyle yapılan zamların ardından petrol fiyatında yaşanan düşüş indirimi beraberinde getirmişti. 22 Haziran Çarşamba günü benzin fiyatına yapılan 25 kuruşluk indirimin ardından motorin fiyatına da indirim geliyor.

Sektör kaynaklarından elde edilen son bilgilere göre geçen hafta önce 1 lira 27 kuruş, daha sonra 80 kuruş daha zamlanan motorin fiyatı 1 TL dolayında indirim bekleniyor. Gazete Durum'da yer alan habere göre dolar ve brent petrol fiyatında yaşanacak gelişmelere bağlı olan indirimin hafta başında yapılacağı belirtiliyor.

Kaynaklar petrolün ton fiyatında yaşanan belirgin düşüş sonrasında "Bugün gerek dolar gerekse de ürün fiyatında yukarı yönlü sert bir artış olmazsa motorinde pazartesiyi salıya bağlayan gece 1 TL dolayında bir indirim hesaplanıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum