Akaryakıt fiyatlarına dev zamlar yolda!

Akaryakıt fiyatlarına dev zamlar yolda!

Sürücüler dikkat! Yükseliş görünüyor: Akaryakıt fiyatına zamlar yolda Akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor. Brent petrol fiyatı güne yükselişle başladı. Akaryakıta zamlarda dolar ve brent petrol fiyatı etkiliyor oluyor. Uzman isim akaryakıta zam görünü

Yüksek seviyelere çıkan dolar kuru sonrası akaryakıt fiyatları da bu yükselişten etkileniyor. Akaryakıt fiyatlarında dev zamların ardı arkası kesilmezken benzin fiyatı 14,05 TL’ye yükseldi. Motorin fiyatı 14,27 liraya, LPG fiyatı ise 9,36 lira oldu.

Akaryakıt fiyatları üzerinde yaşanan bu dev zamlar sürücülerin hesaplarını alt üst etti. Akaryakıt fiyatı üzerinde brent petrol fiyatı da etkili olmaktadır. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 87,80 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, Türkiye’nin petrol ithalatı kasım ayında yıllık bazda % 19,9 arttı.

Brent petrol fiyatı gün içinde en yüksek 88 doları gördü. ABD Fed’in son politika kararı öncesinde yatırımcılar kâra yöneldi. Brent petrol fiyatı dünkü kapanışını 87,18 dolardan yaparken bugünkü açılışını ise 86,88 dolardan başladı.

BRENT PETROL FIRLADI! AKARYAKIT FİYATINA ZAM ÖNGÖRÜLÜYOR

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol fiyatı için uzmanlar yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Bu gelişme iç piyasaları da yakından ilgilendiriyor. Akaryakıt fiyatına zam gelmesinde dolar kuru da etkili oluyor. Dolar kuru şu dakikalarda 13,51 TL’yi gördü. 12 Ocak’ta LPG fiyatı 29 kuruş, Motorin fiyatı 19 Ocak’ta 52 kuruş, benzin fiyatı ise 20 Ocak’ta 46 kuruş zamlanmıştı. Brent petrol fiyatında yaşanan bu yükseliş ve yükseliş beklentisi sonrası akaryakıta dev zam geleceği öngörülüyor.

Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu, “Brent petrol dün beklediğim şekilde Kaufman ortalaması ve yükselen kanaldaki destekten yukarı dönmüştür. Yükseliş devam edecek gibi görünüyor.” dedi.

Akaryakıt sektörü kaynakları ilerleyen günlerde akaryakıta gelecek zam miktarını resmi olarak duyurmuş olacak.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.