AKİM'den Şaka Gibi Alan Değişikliği Cevabı

AKİM'den Şaka Gibi Alan Değişikliği Cevabı

AKİM’DEN DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLER ŞAKA GİBİ YANIT VE ÖĞRETMENLERDEN TOKAT GİBİ CEVAP

AKİM’DEN DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLER ŞAKA GİBİ YANIT VE ÖĞRETMENLERDEN AKİME SİTEM DOLU CEVAP

AKİM’DEN GELEN YANIT    
07.03.2016
Diplomaya dayalı alan değişikliği şu an için mümkün değildir. Hangi branşlardan hangi branşlara geçiş yapılacağına Bakanlığımız; öğretmen açığını göz önünde bulundurarak elinde ki verilere göre karar verir. Konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadan bizim bu konuda kesin bir ifade kullanmamız ve tahmin yürütmemiz mümkün değildir. Ayrıca konuya ilişkin olarak gelen talep ve öneriler makama rapor edilmek üzere not alınmaktadır. İyi günler dileriz.
Milli Eğitim Bakanlığı

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER DEN AKİME SİTEM DOLU CEVAP
Sayın AKİM yetkilisi;

Diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılması ile ilgili yapmış olduğumuz talebe verdiğiniz cevaba karşın yazıyoruz.

Hangi branşlardan hangi branşlara geçileceğine Milli Eğitim Bakanlığı veya bürokratları karar verecekse neden bizler üniversiteler de farklı bölümler okuduk öğretmenlik diye tek bölüm olsaydı herkes mezun olunca bakanlık hangi branşta ihtiyacı varsa oraya atamasını yapsaydı böyle bir mantık var mıdır ?

Dünyanın hiçbir ülkesin de hatta bizim ülkemiz de hiçbir bakanlıkta olmayan bir mağduriyet ve uygulama ile karşı karşıyayız. Örnek verecek olursak Sağlık Bakanlığımız da sağlık memuruna; doktor açığımız var sizi doktor kadrosuna geçireceğiz veya diş teknisyeni kadrosunda olan memura; hemşire ihtiyacımız var sizi hemşire kadrosuna geçireceğiz diyen bir bakan veya bakanlık bürokratı hiç gördünüz mü?

Bizim bakanlığımız maalesef ki böyle çözümler sunmaktadır. Milli eğitim bakanlığına ve size çağrıda bulunuyoruz öğretmenlik uzmanlık gerektiren bir ihtisas mesleğidir. Her öğretmenin uzmanı olduğu alanda çalışması ülkemiz ve eğitimin kalitesi için ciddi önem taşımaktadır. Her öğretmenin uzmanlık alanın da çalışmasının tek yolu diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılmasıdır bunun başka yolu yoktur.

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIK NORMLARININ İHTİYACINA GÖRE DEĞİL, EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN KALİTE İHTİYACINA GÖRE YAPILMALIDIR.

Şu an okullarımızda Matematik mezunu olmadığı için Matematikte yetersiz Matematik öğretmenleri , İngilizce mezunu olmadığı için İngilizce dersinde yetersiz İngilizce öğretmenleri vardır ve bunun tek nedeni Diplomaya yönelik alan değişikliğinin 2 yıldır yapılmamasıdır.

Normlar sıkıştığı için ve batı illerinde binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası olduğu için,
Ayrıca önümüzdeki haziran da 4+4+4 ün ilk mezunları verilince ülke genelinde 20 bin sınıf öğretmeni norm fazlası olacağı için,

Diplomaya yönelik alan değişikliğine Milli Eğitim Bakanlığının İhtiyacı vardır yapılacak diplomaya yönelik alan değişikliği Milli Eğitim Bakanlığı için can suyu olacaktır.

Şimdi yapmayı düşünmüyoruz ama İlerleyen zamanlar da diplomaya yönelik alan değişikliği yapılabilir diyen bakanlığımıza sesleniyoruz ilerleyen yıllarda zaten diplomaya yönelik alan değişikliğine ihtiyaç olmayacaktır. Bakanlığın Diplomaya yönelik alan değişikliğine şuan ihtiyacı vardır.

www.turkiyeegitim.com 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum