AKP Mitingleri LYS'ye Denk Gelecek

AKP Mitingleri LYS'ye Denk Gelecek

AKP'nin 15 ve 16 Haziran'da yapacağı Ankara ve İstanbul mitingleri Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) denk gelecek.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre;

AK Parti 15-16 Haziran'da miting yapacak. O tarihlerde LYS sınavlarının da yapılacak olması yoğun trafik korkusunu gündeme getirdi.
 
Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye geneline yayılan protestolar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın başkanlığında önceki gün İstanbul’da yapılan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısından 15 Haziran Cumartesi günü Ankara’da, 16 Haziran Pazar günü de İstanbul’da miting yapılması kararı çıktı. Ancak, miting tarihleri üniversite sınavlarıyla aynı güne denk geldi.
 
AK Parti’nin 100’üncü MKYK toplantısı önceki gün İstanbul’da yapıldı. Toplantı Ankara’da planlanıyordu ancak Taksim Gezi Parkı protestoları nedeniyle İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda ağırlıklı olarak hükümete karşı yapılan protestolar analiz edildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan’a, protestolarla ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda, eylemlerin ‘çevreci hassasiyet’lerle başladığı ancak özellikle bazı sol marjinal grupların provokasyonuyla farklı bir boyut kazandığı belirtildi.
 
MKYK toplantısında Ankara ve İstanbul’da ‘Birlik ve Beraberlik’ adıyla iki miting yapılması kararı da çıktı. Mitinglerden ilkinin 15 Haziran Cumartesi günü Ankara Sincan’da, ikincisinin ise 16 Haziran Pazar günü İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleşeceği kaydedildi.
 
Gövde gösterisi olacak 
 
Radikal'in haberine göre; Erdoğan’ın mitinglerin “AK Parti’ye yakışır şekilde” yapılması için talimat verdiği belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın, “Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum” açıklamasının ardından, bu mitinglerin bir gövde gösterisi olması bekleniyor.
 
Ancak, AK Parti mitingilerinin üniversite sınavları ile aynı tarihlere gelmesi dikkat çekti. Beş aşamada yapılan sınav, 15 Haziran’da Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)-4 (Sosyal Bilimler) ile başlayacak. 16 Haziran’da da, LYS-1 (Matematik) testi ve LYS-5 (Yabancı Dil) sınavı gerçekleşecek.
 
aktifhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.