Aktif Eğitim-Sen: Aday Öğretmenlerin Mağduriyeti Giderilmelidir

Aktif Eğitim-Sen: Aday Öğretmenlerin Mağduriyeti Giderilmelidir

Öğretmen Atama ve yer değiştirme Yönetmeliği kapsamında aday öğretmenler için yapılacak sınav takviminde belirtildiği üzere Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler, bir yıl fiile

Öğretmen Atama ve yer değiştirme Yönetmeliği kapsamında aday öğretmenler için yapılacak sınav takviminde belirtildiği üzere Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler, bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecekleri Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzunda belirtilmişti.

Söz konusu kılavuzda, aday öğretmenlerin, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı İnternet Sayfasında24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar online olarak yapabilecekleri ifade edilmişti.

 

Ayrıca adayların, yaptıkları başvurunun çıktısını alarak, kendi kurum müdürlerine onaylatıp imzalatması ve sınav ücreti için 50 lira, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ya da Türkiye Halk Bankası’nın herhangi bir şubesine 11 Eylül 2015 tarihine kadar yatırmaları gerektiği belirtilmişti.

 

Ülkemizin değişik illerinde yaşanan terör olayları, özellikle Şırnak ili Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve İnternet bağlantılarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı aday öğretmenlerin başvurularını yapamadıkları tarafımıza gelen taleplerden anlaşılmaktadır.

 

Konuyla ilgili aday öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının mağdur olmamaları adına gerekli tedbirlerin alınmasını Milli Eğitim Bakanlığından talep ettik.

 

Bakanlığa yazılan yazı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.