Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Sınav Kılavuzu Uyarısı

Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Sınav Kılavuzu Uyarısı

Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Sınav Kılavuzu Uyarısı

12.01.2016 tarihinde yayımlanan Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzun “Başvuru Şartları” başlıklı 3. maddesinin son kısmında “Uyarı” başlığı altındaki “Halen müdür yetkili öğretmen olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, eğitim kurumu yöneticisi olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü itibariyle aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda dört yıllık ya da aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresini doldurmamış olanlar, yazılı sınava müracaat edemeyeceklerdir.” ifadesi, yürürlükte bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümlerine aykırılık teşkil ettiği için hukuki dayanaktan yoksundur.

Hukuk normlarına göre hiçbir mevzuat hükmü üst mevzuata aykırı olamaz. İlgili yönetmeliğe göre genel ve özel şartları tutan herkesin sınava girebileceği bir konuda sınırlama getirilmesi, halen görevde bulunan yöneticiler açısından mağduriyetler meydana getirecektir.

Bu nedenle Aktif Eğitimciler Sendikası olarak ilgili kılavuzun “Başvuru Şartları” başlıklı 3. maddesinin son kısmındaki “Uyarı” adlı kısıtlamanın kaldırılmasını bakanlıktan talep ettik.

Ayrıca siz yönetmelikle müdür yardımcısı olmak için sadece yazılı sınav puan üstünlüğüne göre görevlendirme yapılması hükmünü getireceksiniz, diğer yandan da görevi devam eden müdür yardımcılarını sınavsız devam ettirmeyi öngöreceksiniz.

MEB. son yıllarda atmış olduğu adımlarla yönetici görevlendirme sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirmiş, binlerce yöneticinin uğradığı haksızlıklar nedeniyle mahkemelerde hak aramak zorunda kalmasına, mahkemelerde davaları kazananların da mahkeme kararlarını hiçe sayanlarla mücadele etmek zorunda kalmasına sebep olmuştur. Geçen yıllarda sübjektif değerlendirmelerle görevlendirilenlerin Danıştay kararlarıyla görevlendirilmelerini iptal etmesi gereken bakanlık yeni hukuksuzluklara kapı açmaktadır.

 

İlgili resmi yazı için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum