Alan Değişikliği Bekleyenlere Müjde yakın

Alan Değişikliği Bekleyenlere Müjde yakın

Anadolu Eğitim Sendikası yaptığı basın açıklamasında alan değişikliği klavuz veya genelgenin önümüzdeki bir hafta içinde yayınlanmasını beklediklerini ve alan değişikliği başvuru şartları konusunda bazı konularda olumlu geri bildirim aldıklarını açıkladı.

 

MEB İKGM Sayın Hamza AYDOĞDU ve İKGM Öğretmen Atama Daire Başkanı Sayın Bekir ERDOĞAN ile ayrı ayrı görüşen Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN hanım öğretmen adaylarını mağdur edecek şekilde bilimsellikten uzak, popülist uygulamaların tekrarlanmaması konusunda fikrini sunarken başvuru şartları hakkında önerilerini de yineledi.Önerilerden 3 talebe olumlu geri bildirim alındığı kamoyu ile paylaşıldı.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği’nin yaptığı basın açıklaması ;

Sendikamızın öğretmenlerin kaynaktan yetişmesi, uzmanlaşması, eğitimlerini yaşam boyu sürdürebilmeleri noktasındaki tutumu istikrarlıdır ve gerek bakanlık gerekse öğretmenler tarafından bilinmektedir.

Öğretmenin lisansüstü eğitimini sürdürmesine engeller çıkaran MEB, ikinci üniversite okuyan, yan dal üzerine uzmanlaşan öğretmenlere de türlü zorluklar yaratmaktadır. Neredeyse her atama ve yer değiştirmeyi yeni bir yönetmelikle yapan bakanlığın hatalardan ders çıkarmadığı yayınladığı taslak yönetmelikten de anlaşılabilir.

Yakın geçmişte ve peş peşe gerçekleşen sınıf öğretmenlerinin özür grubu yer değişikliği yapabilmesi için alan değiştirmek zorunda bırakılmaları, 4+4+4 sistemine plansız geçişle bozulan sınıfçı-branşçı dengesi ve branş dönüşümünün Danıştayca iptali gibi olaylar işleyişi tamamen kilitlemiştir. Eğitim hizmeti veren ve bu hizmeti alanları alanlar bazında mağdur eden uygulamalar ilk atama kontenjanlarını da olumsuz etkilemiştir.

Yönetmelikte belirlenen olağan takvim dışına sarkmış olan alan değişikliklerinin yapılması ve bu defa “doğru yapılması” için çaba ve çalışmalarımız sürmektedir. Önümüzdeki bir hafta içinde bir kılavuz veya genelge ile başvuruya açılmasını beklediğimiz alan değişikliği konusunda genel başkan düzeyinde bakanlık temaslarında bulunmaktayız. Son olarak İKGM Sayın Hamza AYDOĞDU ve İKGM Öğretmen Atama Daire Başkanı Sayın Bekir ERDOĞAN ile ayrı ayrı görüşen Genel Başkanımız Sayın Cansel GÜVEN, Yönetmelik gereği zorunlu kılınmış olan alan değişikliklerinde:

1. Alanında çalışan öğretmen ve alanına atanmak isteyen öğretmen adaylarını mağdur edecek şekilde bilimsellikten uzak, popülist uygulamaların tekrarlanmaması,

2. Yer Değiştirmek adına alan değiştirmek zorunda bırakılmış, yeni alanında kendini mutsuz ve başarısız hisseden her öğretmene kendi alanına dönme hakkı tanınmasını,

3. Zorunlu alan değişikliği sonrası yeni alanında intibakını sağlamak için sertifika eğitimine alınmış, sertifika almış ve yeni alanına kadro ile intibak talep edenlere başvuru hakkı tanınması,

4. Öğretmenlik hizmeti sürerken başka bir alanda ikinci üniversite bitirmiş olanlara da bitirdikleri 2. Üniversitenin karşılığı olan alana geçme hakkı tanınması taleplerini ulaştırmışlardır.

Yapılan görüş alışverişlerinde taleplere konu ilk üç madde konusunda olumlu geri bildirim alan sendikamız yöneticileri, 2. Üniversite bitirmiş olan öğretmenler açısından belirsizliğe dikkat çekmektedir. Özellikle sınıf öğretmeni kadrosunda olduğu halde çeşitli branşlarda ikinci üniversite bitiren öğretmenler açısından mağduriyet yaşanmaması adına; sınıf branşındaki norm sıkışıklığına dikkat çeken Sayın GÜVEN; önümüzdeki dönemde re’sen atamalarla sonuçlanabilecek sıkışıklığı giderme adına lisansüstü eğitimini başka alanda tamamlayan sınıf öğretmenlerinin de bu kapsamda değerlendirilebileceğini ifade etmiştir.

Plansız şekilde açılan, formasyonla şişen, ikinci öğretim hatta açık öğretimle genişletilen öğretmen yetiştirme sistemsizliğine karşı mücadele eden sendikamız; alanının uzmanı, alanında mutlu ve başarılı öğretmenler ülküsü için çalışmaya devam edecektir.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Cansel GÜVEN MEB Atama Daire Başkanı Bekir ERDOĞANI aradığı.

Genel Başkan Cansel GÜVEN yaptığı telefon görüşmesinde alan değişikliği konusundaki hassasiyetlerini iletirken alan değişikliği çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yapılan görüşmede bakanlığın bu hafta gündeminin alan değişikliği çalışmalarının olduğu ve alan değişikliğinin zihinsel engelliler ve teknoloji ve tasarım öğretmenliğinde başarılı olanlara hak olarak tanınacağını öğrenen GÜVEN alan değişikliğinde ; Birden fazla alandan diploması olanların istediği alana alan değişikliğine mezun olduğu öğretmenlikle şu an farklı alanda öğretmenlikte çalışanların kendi alanlarına döndürülmesini ve mevzuata göre alan değişikliği başvurularının açılmasını talep etti.

Cansel Güven hanım gereklilikleri anlattıktan sonra Atama daire Başkanı ERDOĞAN , Mezuniyet olduğu alan ile atandığı alan farklı olanların kendi alanlarına geçebileceğini iletti fakat Birden fazla alandan diploması olanların istediği alana alan değişikliği ile ilgili bir hak tanınması konusunda olumsuz görüş beyan etti.

Not : bu görüşmelerimiz sırasında çalışmalar devam ettiği için ve alan değişikliği çalışmaları bitmediği için alan değişikliği ile ilgili son kararlarının değişebileceği unutulmamalıdır .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum