Alan Değişikliğinde Yeni Umut: Bakan İsmet Yılmaz

Alan Değişikliğinde Yeni Umut: Bakan İsmet Yılmaz

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ İSMET YILMAZDAN EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ : ‘’YÖNETMELİKTE OLDUĞU HALDE 3 YILDIR YAPILMAYAN DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİ BİRAN ÖNCE YAPIP MAĞDURİYETLERİ BİTİRMESİDİR’’

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ İSMET YILMAZDAN EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ : ‘’YÖNETMELİKTE OLDUĞU HALDE 3 YILDIR YAPILMAYAN DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİ BİRAN ÖNCE YAPIP MAĞDURİYETLERİ BİTİRMESİDİR’’

1995-2013 yılları arasında sorunsuz bir şekilde uygulanıp son 3 yıldır uygulanmayan Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerin adeta kanayan yarası olan diplomaya yönelik alan değişikliği mağduriyeti halen çözüm beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri diplomaya yönelik alan değişikliği konusunda herhangi bir olumlu veya olumsuz açıklama yapmamaktadır. Sayın Bakanımız İsmet Yılmazdan Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler umutlu bir haber beklemektedir. 

Diplomaya yönelik ( Yönetmeliğe bağlı ) alan değişikliği nedir ? Diplomaya yönelik alan değişikliği her öğretmenin uzmanı olduğu alana geçmesine fırsat veren bir uygulamadır. Bir çok okul da matematik öğretmeni fen bilimleri öğretmenliği , sınıf öğretmeni İngilizce öğretmenliği , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni sınıf öğretmenliği yapmaktadır ve bu durumun binlerce örneği bulunmaktadır. Vaktiyle bu öğretmenlerin çoğunluğu özür grubu mağduriyeti ile tehdit edilip alan değişikliğine mecbur bırakıldı veya ilk atandığında alanı dışına ataması yapıldı ama hepsine yönetmelik gereği bir söz verildi diplomaya yönelik alan değişikliği yapıp alanınıza geçmenize fırsat vereceğiz dendi; ama son 3 yıldır hiçbir söz tutulmadı.

Her platform da öğretmenin veriminden ve eğitimin kalitesinden bahsediyoruz ama hiçbir platformda uzmanı olduğu alan dışında çalışmaya mecbur bırakılan binlerce öğretmenlerden bahsetmiyoruz. Bir öğretmen uzmanlık alanı dışında zorla çalıştırılırsa o öğretmenden hiçbir verim bekleyemeyiz.  Şuan diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen 9-10 bin mutsuz öğretmen bulunmaktadır , bu 9-10 bin mutsuz öğretmen 300-400 bin öğrencinin dersine girmektedir. Diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılmamasından sadece öğretmenler değil öğrenciler ve eğitimde çok olumsuz etkilenmektedir. Çünkü bu öğretmenler bırakın mutlu bir şekilde derse girmeyi istifa etmeyi bile düşünmektedir.

Diplomaya yönelik alan değişikliği yönetmelikte olduğu halde 3 yıldır uygulanmamaktadır. Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ dan en büyük isteği diplomaya yönelik alan değişikliğinin yönetmelikteki şekliyle uygulanıp mağduriyetlerin biran önce giderilmesidir. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum