Alan Değişikliğine Verilen Kısıtlı Normlar Mağdur Etti

Alan Değişikliğine Verilen Kısıtlı Normlar Mağdur Etti

Diploma alanı dışında çalışan öğretmenler için en son 2013 yılında tüm boş normlar açılarak alan değişikliği yapılmıştı. 5 yıldır yapılmayan alan değişikliği 2018 Aralık ayında yapılmıştır.

Diploma alanı dışında çalışan öğretmenler için en son 2013 yılında tüm boş normlar açılarak alan değişikliği yapılmıştı. 5 yıldır yapılmayan alan değişikliği 2018 Aralık ayında yapılmıştır. Ancak bu alan değişikliğinde illerde bulunan boş normlar açık olarak gösterilmemiştir. İllerde bu alanlar için boş kadro bulunmasına rağmen, 1 norm açılmış veya hiç açılmamıştır. 2013 yılında tüm normlar açılarak yapılan alan değişikliği, aralık 2018 de 5 yıldır bekleyen ve yapılması için mücadele eden öğretmenlerimiz varken, neden kısıtlı normla yapılmıştır? Öğretmenler bulundukları illerde, alanlarında bulunan boş normları bilmektedir ve umutla aralık 2018’i beklemiş ancak hüsrana uğramışlardır. MEB'in bunca yıldır beklenen ve yapılmayan alan değişikliği için talepleri karşılayamadığı ortadadır. 

Alan değişikliğine 6903 öğretmen arkadaşımız ön başvuru yapmış, alanı değişen öğretmen arkadaşlarımızın sayısı 4207 olmuştur. Alan değişikliği yapılmayan sadece 2696 arkadaşımız kalmıştır. Ayrıca mazeret tayinleri ile takvim uymaması nedeniyle bazı arkadaşlarımız tercih dahi yapamamıştır.

MEB mazeret atamasından sonra ek bir alan değişikliği ataması ile talepleri karşılamalı ve  5 yıllık mağduriyeti telafi etmelidir. Ayrıca alan değiştiremeyen 2696 öğretmen MEB için fazlaca bir sayı olmamakla birlikte alanı değişen arkadaş 1 norm doldururken 1 norm da boşaltmış olacak ve yeni atanacak arkadaşlara yine yer açılacaktır. İsteğimiz yıllardır beklediğimiz diploma alanımızda mutlu ve verimli çalışarak öğrencilerimize faydalı olmaktır. Eğitime katkı sağlayacağımız, en iyi çalışabileceğimiz yıllarımızı farklı bir alanda körelerek heba etmek istememekteyiz. MEB'den beklentimiz ek bir alan değişikliği ataması yaparak mağduriyetleri gidermesidir. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Mağduru Olan Öğretmenler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum