ALES süresi neden değişti?

ALES süresi neden değişti?

ALES sınav süresindeki değişiklik doğru mu?

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 5. maddesine göre, ALES sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

Diğer taraftan, son bir kaç sınavdır ALES sınavı 150 dakika olarak uygulanmaktadır.

Ancak YÖK bugün aldığı kararla sınav süresini 180 dakikaya çıkardığını belirtmiştir.

Bu düzenleme bazı adaletsizlikler yaratabilir.

Aşağıda bir üyemizin tespitlerini yayımlıyoruz..

"YÖK' ün almayı planladığı; ALE Sınav (ALES) süresinin 150 dakikadan 180 dakika çıkarılması hususunun adil olmayacağı kanaatindeyim.

Çünkü:

Benim en son girdiğim sınavda aldığım EA puanım 80. Eğer yarım saat daha olsaydı daha fazla soru yaparak fazla puan alabilirdim.

Bu değişiklikten önce benimle aynı sınava girmiş olan kişi 70 almış, ben ise 80 almışım.

Bu değişiklikten sonra yarım saat fazla süre sayesinde bu kez sınava girecek kişi benimle aynı puanı alabilecek çünkü yarım saat daha fazla süresi olacak.

Bu bağlamda her ikimiz de herhangi bir yüksek lisans programına başvuruda aynı puanla değerlendirileceğiz. Oysaki ben 30 dakika eksik süreyle yarışa girdim.

Ayrıca en son girdiğim sınav dışında yeni bir sınava girmek istemiyorum çünkü maddi anlamda hem buna tekrar para verecek durumda değilim hem de adil bir uygulama olmayacağı kanaatindeyim. Süreye ek olarak soru sayısını da arttırsınlar o halde ya da böyle bir durum olmasın..."

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.