Ali Yalçın: 16 Nisan'da istiklal mührümüzü vuracağız

Ali Yalçın: 16 Nisan'da istiklal mührümüzü vuracağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “16 Nisan’da, 1 milyon üyemizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “16 Nisan’da, 1 milyon üyemizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız” dedi.



 

Ali Yalçın, Batman’da gerçekleştirilen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programına katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan Yalçın, 15 Temmuz’da ‘gün televizyondan izleme ve pasif kalma günü değil, sokağa çıkma, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkma günüdür’ diyerek inisiyatif alan bir teşkilat olduklarını ifade ederek, Memur-Sen’in, darbenin püskürtülmesinde etkin rol oynayan Türkiye’nin en büyük emek örgütü olduğunu söyledi. Yalçın, 16 Nisan’a ilişkin karar alarak sorumluluk üstlendiklerinde, kendilerine ‘bu iş sizin işiniz değil, siyasetin alanına girmeyin’ denildiğini kaydetti.



 

Geleceğimiz için sorumluluk alıyoruz

Memur-Sen’in referandum sürecinde etkin rol almasına ilişkin eleştirilere cevap veren Yalçın, “Bu teşkilat, sahip olduğu entelektüel birikim gereği sorumluluk alıyor. 28 Şubat’ta sağımızdaki sendikanın başkanı ‘bu ülkede en büyük sivil toplum örgütü ordudur, sonra biziz’ dediğinde neden kimsenin sesi çıkmadı” diye sordu.



 

Salona sığmayan ve ek olarak ikinci salonda kurulan sinevizyonlarla programı takip eden katılımcılara hitap eden Yalçın, “Gezi’de KESK ve DİSK etkin rol aldı. Biz o zaman bu olaylar emperyal güçlerin bizim üzerimizde bir hegemonya kurma çabasıdır demiştik. O zaman gidip dönemin başbakan yardımcısından üçüncü köprü ve havaalanı yapılmasın demişlerdi. Kimin ağzıyla konuşuyor bunlar” şeklinde konuştu.

Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmişimiz ve yakın dönemimiz millet iradesinin hiçe sayılmasının örnekleri ile doludur. Biz artık bunlar yaşanmasın ve tam demokrasi hayata geçsin istiyoruz. Onun için ‘evet’ diyor, onun için ‘evet’e destek veriyoruz. 16 Nisan’da, 1 milyon üyemizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız.”



 

Sevinç: Memur-Sen sendikacılıkta bir modeldir

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, sendikacılıkta bir model olduklarını belirterek, “Sizlerle birlikte adım adım ilerleyerek yeni hedefimize doğru gidiyoruz. Memur-Sen, 213 kazanım elde ederek kamu sendikacılığında zirve olmuş ve herkese örneklik teşkil etmiştir” dedi.



 

Özdemir: Referandum Yalnızca Türkiye’nin Referandumu Değil

Programda bir selamlama konuşması yapan AK Parti Batman eski Milletvekili Ziver Özdemir, “16 Nisan’da yapılacak referandum sadece Türkiye’nin referandumu değil. İslam dünyasına bakıyorsunuz, gözler Türkiye’nin üzerinde. Buradan çıkacak güçlü bir ‘evet’i bekliyorlar, çünkü umutlarını buraya bağladılar. Avrupa’ya bakıyorsunuz, gözler yine Türkiye’nin üzerinde. Türlü desiselerle bu milletin iradesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Ama bu millet uyanmıştır ve geçmişinden ders alarak bugüne gelmiştir” ifadelerini kullandı.



 

Ergin: Bu muhteşem kalabalık bir müjdedir

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ergin ise, salonların yetmediği kalabalığın “1 milyon 111 bin 111” üye hedefinin habercisi olduğunu kaydederek, yoğun katılımın, hem 16 Nisan’da çıkacak sonucun hem de hedefe ulaşacak olmalarının habercisi olduğunu vurguladı.



 

Yeni hizmet binası açıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışını da gerçekleştirdi. Yalçın, yeni binanın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ziyaretler

Yalçın, Şube Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Vali Ahmet Deniz’i, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı ve KYK İl Müdürü M. Şafi Özperk’i ziyaret etti.






Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.