Ali Yalçın: 7. Dönem Toplu Sözleşme’de elimizden geleni yaptık!

Ali Yalçın: 7. Dönem Toplu Sözleşme’de elimizden geleni yaptık!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de daha iyisini yapmak, daha fazla kazanım elde etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de daha iyisini yapmak, daha fazla kazanım elde etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı online yapıldı. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde yaşananların, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararının, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu kazanımlarının ve yeni eğitim-öğretim yılında atılacak adımların değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşmede oransal zamda uzlaşamadıkları için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurduklarını hatırlatarak, “Sendika olarak daha fazla kazanım elde etmek, daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapmanın gayreti içerisinde olduk. Biz oransal zam konusunda beklentilerin altında teklif geldiği için uzlaşamadık. Yüzde 15+10’luk bir rakam masaya getirildi. Biz 2024 yılı içerisinde enflasyon beklentisinin yüzde 33 olduğu bir yerde bunun altındaki rakamların konuşulmasının doğru olmayacağını, bunun üzerindeki rakamları konuşmamız gerektiğini ve mutlaka refah payı içeren bir rakamla masadan kalkmak istediğimizi dile getirdik” dedi.

Kamu İşveren Heyeti’nin piyasa gerçekliğinden uzak, enflasyon beklentisini ve verisini dikkate almayan, kamu görevlilerinin enflasyon altında ezilmesini öngören yüzdelik zam rakamlarını reddettiklerini hatırlatan Yalçın, “Kamu görevlilerine ve emeklilerine yönelik 2024 ve 2025 yılları maaş artışı, refah payı ve enflasyon farkının zammı geçtiği aydan itibaren artırımlı ödenmesi ve kira yardımı, dini bayram ikramiyesi, bozulan ücret skalasının düzeltilmesi gibi birçok teklifimiz reddedildi. Hakem Kurulu, tüm itirazlarımıza, açıklamalarımıza, ısrarlı karşı duruşumuza rağmen Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini değiştirmeden ‘noter usulüyle’ belirlemiştir. Kamu görevlilerinin maaş/ücret artışı, enflasyon beklentisinin ve tahminlerinin altında kalmıştır. Enflasyon farkının müjde gibi sunulması sağlıklı değildir. Çünkü enflasyon farkı, kamu görevlilerinin alması gerekenin altı ay sonra eline geçmesi demektir. Enflasyon farkı, zam değil, toplu sözleşme hukuku gereği kamu görevlilerinin alması gereken haktır” şeklinde konuştu.

Yalçın, Hakem Kurulu’nun kararının, kamu görevlilerini kayba uğratacak, gerçeği görme ve doğru teklifi getirme iradesinden uzak bir karar olduğunu vurguladı.

Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda imza altına alınan kazanımlara ilişkin bir sunum yaptığı toplantıda, şube başkanları söz alarak gündeme dair görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantı, önümüzdeki dönemde yapılması tasarlanan çalışmalar hakkında istişarelerin yapılmasıyla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.