Ali Yalçın, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Berat Albayrak'la görüştü

Ali Yalçın, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Berat Albayrak'la görüştü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile video konferans yöntemiyle görüştü. Kamu görevlilerinin salgın sürecindeki beklentilerinin ve atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, 18 Mart’ta ataması yapılan 20 bin öğretmenin göreve başlatılmaması nedeniyle yaşadığı mağduriyetin giderilmesi talebinde bulundu.



Ali Yalçın, ilk olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlık ettiği toplantıya katıldı. İşçi ve memur sendikalarının genel başkanlarının iştirak ettiği toplantıda konuşan Yalçın, 18 Mart’ta ataması yapılan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, “20 bin öğretmenin 18 Mart itibariyle ataması yapıldı. Cumhurbaşkanımız, katıldığımız eş güdüm toplantısında bunun müjdesini vermişti. Bu arkadaşlarımız göreve başlayacaklar diye işlerinden ayrılmıştı. Şu an işsizler ve mağduriyet yaşıyorlar. Bu konuda çok ciddi bir talep var. Millî Eğitim Bakanımız ile bu konuyu görüştük. Çalışmanın başında bulunan Bakan olarak sizlerin de inisiyatif almanızı, bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.



 

Sağlık çalışanlarının taleplerine de değinen Yalçın, otel, misafirhane ve pansiyonlarda konaklamak zorunda kalan sağlık çalışanlarının yemek sorunu yaşadığını, bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Yalçın, Bakan Selçuk’a 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işten çıkarılan sözleşmeli personelin mağduriyetinin devam ettiğini hatırlatarak, konuyla ilgili adım atılmasını istedi.



 

Genel Başkan Ali Yalçın, daha sonra, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen 15. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Toplantısı’na katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başkanlık ettiği ve KOVİD-19 salgınıyla ilgili önlemlerin, normale dönüş adımlarının görüşüldüğü toplantıda, kamu görevlilerinin gündemi de değerlendirildi.

Ali Yalçın, ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin, Kur’an kursu öğreticilerinin ücret alabilmesi için gerekli adımların atılmasından dolayı Bakan Albayrak’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ataması yapılan ancak göreve başlayamayan öğretmenlerin taleplerini de iletti. Salgın olmasaydı öğretmenlerin zaten göreve başlayacağını ifade eden Yalçın, “Bu arkadaşlar ev geçindiriyorlar. Telefonlarımız susmuyor, sosyal medya hesaplarımızın altında öğretmenlerimiz, ‘bizi duyan var mı’ diye seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ben bu öğretmenlerimizin de göreve alınması konusunda takvimin öne alınabileceğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yalçın, PTT çalışanlarının da bu süreçte ciddi bir emek harcadıklarını vurgulayarak, “Bu sıkıntılı süreçte ön cephede olan, fedakârlık yapan sağlık çalışanları gibi sürecin en önemli yükünü çekenlerden biri de PTT çalışanlarıdır. Her türlü taltifi ve takdiri hak ediyorlar. Maddi açıdan da teşvik beklentisi var” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.