Ali Yalçın: Başörtüsüne Sahip Çıkmayan MEB'e Menderes Soruşturması Tepkisi

Ali Yalçın: Başörtüsüne Sahip Çıkmayan MEB'e Menderes Soruşturması Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA TV üzerinden yayınlanan ve 8. sınıf öğrencilerine "Adnan Menderes"in idamının gösterimi tartışma konusu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA TV üzerinden yayınlanan ve 8. sınıf öğrencilerine "Adnan Menderes"in idamının gösterimi tartışma konusu oldu.

Tartışmalar sonrasından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaparak, yayının uygun olmadığını, ancak bir şekilde sorumlu ekibi tarafından gözden kaçırıldığını ifade etti. 

Aynı gün Can Ataklı tarafından bir TV programında EBA TV'de başörtülü olarak ders veren bir öğretmen üzerinden çok çirkin ifadelerle başörtüsü düşmanlığı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Adnan Menderes çizgi filmine karşı oluşan tepkiye anında cevap vererek bir nevi özür dilemesi, sonrasında bu olayla ilgili soruşturma başlatıldığının ve sorumlular hakkında hukuki işlem yapılacağının söylenmesi, ancak başörtülü öğretmene yapılan saldırıya karşı bir açıklamama yapmamasına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan tepki geldi. 

Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Anlamıyorum! #CanAtaklı’nın başörtüsü üzerinden ayrıştırıcı diline karşı MEB’in birleştirici bir dille öğretmenine sahip çıkmamasını, 2012’de TRT Okul’da yayınlanan “Kilometre Taşları Adnan Menderes” Çizgi Filminin #EBAtv’de gösterilmesine MEB’in soruşturma açmasını anlamıyorum"

13-049.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.