Ali Yalçın, Kamu Görevlilerinin Bir An Önce Aşılanmasını İstedi

Ali Yalçın, Kamu Görevlilerinin Bir An Önce Aşılanmasını İstedi

AKİT TV canlı yayınında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AKİT TV canlı yayınında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, sunucunun sorusu üzerine, “MEB tarafından 2016 yılından beri gerçekleştirilen Hayalimdeki Çin yarışmasının olduğu daha önce de kamuoyuna yansıdı. Biz bu konudaki rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Çin’in Doğu Türkistan’da işlediği büyük bir soykırım söz konusu. Çin böyle bir soykırıma girişmişken ve oradaki insani durum daha da kötüleşiyorken böyle bir yarışmayı biz doğru bulmayız” ifadelerini kullandı.

Kamu Görevlileri Bir An Önce Aşılanmalı

Yalçın, insanlarla iç içe gerçekleştirilen görevlerde çalışan personelin hızlı bir şekilde aşılanması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Aşılanması gereken personelin başında eğitimciler geliyor. Bayramdan sonra çünkü yeni bir gündem söz konusu olabilir okullarla ilgili o yüzden bu konuda bir gecikme yaşanmamalı. Biz bu konudaki talebimizi Sağlık Bakanlığı’na ilettik. Eğitimi bir an önce yüz yüze hale getirmek gerekiyor, bunun için de ne gerekiyorsa yapılması lazım.”

PTT çalışanlarının da aşılanması noktasında taleplerinin olduğunu ifade eden Yalçın, PTT çalışanlarının işlerini insanların kapılarını dolaşarak gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Hem kendileri açısından hem de iletişim içinde oldukları açısından PTT çalışanlarının aşılanması önemli. Buna benzer sektörlerin de yeniden incelenmesi gerekiyor. Biz çağrımızı buradan yineleyelim” dedi.

TCDD’deki yeniden yapılanma iddialarına ilişkin ise Yalçın, Ulaştırma Bakan Adil Karaismailoğlu’nun Memur-Sen’i ziyaret ettiğini ifade ederek, “Bu konuyu Sayın Bakanla da görüştük. Çünkü TCDD de bir yeniden yapılandırma, özelleştirilerek rekabet ve ticari alan faaliyetini arttırmaya yönelik bir tasarım tartışması yürüyor. Şu an bu tartışma düzeyinde biz buna gereken tepkiyi ortaya koyduk. Çünkü yapılandırma tartışması yeni değil. Bundan önce de benzer yapılandırma tartışmaları yaşanmış ama aynı kısırdöngü içerisine bir daha dönüyoruz” diye konuştu.

Kamu Görevlilerini Mağdur Edecek Yaklaşımları Doğru Bulmayız
TCDD’de memur rejiminin kaldırılarak işçi rejimine dönüşüm gibi bir perspektif üzerinden tartışmanın yürüdüğünü ya da kamuoyuna bu şekilde yansıtıldığını aktaran Yalçın, “Bizim bu alandaki ilgili ve yetkili sendikamız Ulaştırma Memur Sen, konuyu yakından takip ediyor.  Sayın Bakanımızın ziyaretinde biz özellikle şunu ifade ettik, ’bakın bir kurumda ticari kabiliyeti artırmak, refleks alanını artırmak dolayısıyla rekabet edebilir düzeye çıkarma konusunda iyileştirmeleri her zaman olumlu karşılarız. Ama bu iyileştirme altında orada çalışanları mağdur edebilecek, orada çalışanları özlük hakları itibariyle geri götürecek ya da oradakileri tasfiye edecek bir yaklaşımı asla doğru bulmayız. Çünkü orada bir ihtisaslaşma var” ifadelerini kullandı. 

Bakan Karaismailoğlu ile yapılan görüşmenin detayından bahseden Yalçın, “Bakan, ‘Bu konuda Memur-Sen’in eleştirilerini biliyoruz. Yetkili sendikanın da bu konudaki girişimlerini biliyoruz. O yüzden biz bu konuda oradaki memur rejiminin yok etmeyecek şekilde bir tasarım üzerinde çalışıyoruz. Yetkili sendika olarak sizin de bu konudaki çalışmalarınızı bekliyoruz’ diyerek bizim bu konuda ortaya koyduğumuz refleksin anlaşıldığını görüyorum. Umarım bu anlayıştan geri dönülmez” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.