Ali Yalçın: Kılık-kıyafet dayatması son bulsun

Ali Yalçın: Kılık-kıyafet dayatması son bulsun

Habertürk TV’nin sorularını cevaplandıran Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen olarak, A&G’ye yaptırdığımız ‘Kılık ve Kıyafet Araştırması’na göre Türkiye genelinde öğretmenlerin yüzde 62,4’ü serbest kıyafet istiyor.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kılık-kıyafet dayatmasına son verilmesi çağrısında bulunarak, “Kılık-kıyafet yönetmeliği konusunda uzun süredir haklı talebimizi dillendiriyoruz. Sivil itaatsizlik eylemimize devam ediyoruz, çalışmanın sonuçlandırılmasını istiyoruz” dedi.

Habertürk TV’nin sorularını cevaplandıran Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen olarak, A&G’ye yaptırdığımız ‘Kılık ve Kıyafet Araştırması’na göre Türkiye genelinde öğretmenlerin yüzde 62,4’ü serbest kıyafet istiyor. Serbest kıyafet uygulaması, genç ve eğitimli velilerle genç öğretmenler tarafından daha fazla kabul görüyor. 25 yaşın altındaki öğretmenlerin yüzde 66,3’ü, 26-44 yaş arası öğretmenlerin ise yüzde 64,6’sı serbest kıyafet istiyor” şeklinde konuştu.

6 bin 55 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonucunu “Bu yasak kamu görevlilerince istenmiyor, dayatma ve baskılara millet ‘hayır’ diyor” şeklinde değerlendiren Yalçın, “Artık antidemokratik uygulamalar sona ermeli, ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, kravat gibi dayatmalar içeren 1982 model darbe ürünü köhne kılık-kıyafet yönetmeliği değiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Memur-Sen olarak, bu dayatmayı tanımıyoruz ve sivil itaatsizlik eylemlerimizi sürdürüyoruz. Yönetmeliğin 5. maddesinde hâlâ hükmünü sürdüren kravat zorunluluğu, saç ve favori uzunluğu, sakal bırakma yasağı, bıyık şekli gibi sınırlama ve yasaklara son verilmesi yönünde düzenleme yapılıncaya kadar, başlatmış olduğumuz sivil itaatsizlik eylemine devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum