Ali Yalçın, MEB Yönetici Atamada Değişiklikte Israrcı!

Ali Yalçın, MEB Yönetici Atamada Değişiklikte Israrcı!

Niğde, Adana, Hatay, Kilis Gaziantep ve Osmaniye’de üyelerle bir araya gelen Ali Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugüne kadar yüzlerce sorunu örgütlü güçleriyle birer birer çözüme kavuşturduklarını ifade ederek, “Emek Mücadelemizle 802 Kazanım kitabımızla tarihe kayıt düştük. Şimdi yeni kazanımlar peşindeyiz. Şube müdürünün, şefin, memurun, yardımcı hizmetlinin, üniversite idari personelinin, akademisyenin, öğretmenin; eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin derdi derdimiz, sorunu bizim sorunumuz. Sorunlardan beslenmeyen, çözümlerle güçlenen sendikal mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor” dedi.

Niğde, Adana, Hatay, Kilis Gaziantep ve Osmaniye’de üyelerle bir araya gelen Ali Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliği değiştirilmelidir

Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliğinin değiştirilmesi, yargıya taşınan hususların giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Eğitim yönetimi sertifikasına sahip olma değil, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime alma olmalıdır. Ek-1 ve Ek-2 değerlendirme formunda dava konusu olan hususlar ayıklanmalı, uygulanabilirliği artırılmalıdır. Ödül sınırlaması ile geçmişi yok sayma değil, müktesebatı esas alma olmalıdır. Aynı kurumda yöneticilikte süre artırılmalıdır. Yönetmelikte bu ve benzeri sıkıntılı konular yeniden ele alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın tarafından sıklıkla gündeme getirilen MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik yapılacak mı? Bakan Mahmut Özer bu konuya sıcak bakıyor mu? Talep edilen değişikliklerden hangileri yapılacak? 

Bu ve benzer sorulara yakın zamanda cevap verilecek.

MEB'in bu taleplerin tamamı olmasa da bazılarına olumlu cevap vereceği, bir takım düzenlemelerin yapılacağı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum