Ali Yalçın: Öğretmenlere teşvik edici uygulamalar yapılmalıdır

Ali Yalçın: Öğretmenlere teşvik edici uygulamalar yapılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı meslek gruplarında tazminat/ilave ödeme uygulaması olduğuna dikkat çekerek, “İstihdam politikasında temel bir yaklaşım benimsenmeli ve ilave özlük hakları ve teşvikler, sosyo-ekonomik açıdan...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı meslek gruplarında tazminat/ilave ödeme uygulaması olduğuna dikkat çekerek, “İstihdam politikasında temel bir yaklaşım benimsenmeli ve ilave özlük hakları ve teşvikler, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitimcilere de verilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, Şırnak’ta üyelerle bir araya geldi. Kamu görevlilerinin gündemindeki konulara, alanda karşılaşılan sorunlara ve sendikal çalışmalara değinen Yalçın, Memur-Sen’in örgütlü yapısından aldığı güçle yeni kazanımların önünü, kamu görevlilerinin yolunu açacağını, sendikacılığın niteliğini ve kalitesini artıracağını söyledi.

İstihdam politikasında temel bir yaklaşım benimsenmelidir

İstihdam politikasında temel bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Bazı meslek gruplarında olan tazminat/ilave ödeme uygulaması, diğer çalışanlardan esirgenmemelidir. Kalkınmada öncelikli sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitimcilere de ilave özlük hakları ve teşvikler verilmelidir” şeklinde konuştu.

Aynı işi yapıp farklı haklara sahip çalışan modeli iç huzuru da iş huzurunu da bozmaktadır

Kamuda sözleşmeli istihdam yöntemiyle üretilen çözümün kalıcı olmadığı gibi yeni sorunları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile bütünlüğünün sağlanamaması en önemli sorunken, mali ve özlük hakları açısından personel arası farklılıklar tartışılmakta, bu durum çalışma barışını tehdit etmektedir. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de aldığımız karar gereği, sözleşmelilerle ilgili bu dağınıklığı ortadan kaldırmak, kadrolu istihdamı esas almak ve sorunu masaya yatırıp çözümü temin etmek için kurulması gereken komisyon bir an önce çalışmaya başlamalıdır. Aynı iş ama farklı haklara sahip çalışan modeli iç huzuru da iş huzurunu da bozmaktadır. Bu nedenle, mevzuatın tekleşmesi, istihdamın tek tipleşmesi gerekmektedir.”

Memur-Sen olarak, şimdiye kadar 800’den fazla kazanıma imza attıklarını, imkânsız denilenleri başardıklarını, devrim niteliğinde değişimlerin öncüsü bir teşkilat olduklarını belirten Yalçın, “Mücadele ettiğimiz her konuda sonuç almamış olabiliriz ama başarılarımızın ve kazanımlarımızın hepsine mücadele sonucunda ulaştık. Gayretle, emekle verilen bu mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor. Bu gayretle önümüzde duran meseleleri; 3600 ek gösterge sorununu, sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntıları çözecek ve kamu görevlilerinin memnuniyet duyacakları kazanımlar üreteceğiz” diye konuştu.

Toplu sözleşme kapsamında olmadığı için gündeme gelmeyen konuları son toplu sözleşmede karara bağlayarak çözüm masasını kurmayı başardıklarını kaydeden Yalçın, “Geldiğimiz yeri bu açıdan son derece önemli buluyoruz. Bunu, masadaki gücümüzle, bir milyonu aşkın üyemizin bize verdiği cesaretle başardık. Şimdi önümüzde yeni bir mutabakat süreci var. 15 Mayıs’a kadar, gücümüzü perçinlemek, üye sayımızı çoğaltmak için daha fazla gayret göstermeliyiz. Memur-Sen’in gücü, Türkiye’nin gücü, kamu görevlilerinin gücüdür” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Ali Yalçın, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyarette bulundu.

Yalçın, ayrıca, ilk görev yeri olan Rekabet Kurumu İlkokulu’nu ve Şırnak Lisesi’ni de ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla sohbet etti, istişarelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum