Ali Yalçın: Sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettik

Ali Yalçın: Sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda, Beştepe Sofrası’nda eğitim camiasından misafirleri ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda, Beştepe Sofrası’nda eğitim camiasından misafirleri ağırladı.

Programa, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Nevşehir, Hakkâri, Afyonkarahisar, Karabük gibi çeşitli illerden gelen öğretmenler, akademisyenler, özel okul temsilcileri ve eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı.

Eğitimin konuşulduğu programda Genel Başkan Ali Yalçın, acil çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekerek, istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki öğretmen açığının sözleşmeli öğretmenlerle giderilmesini doğru bulmadıklarını, ihtiyacın kadrolu öğretmenlerle karşılanması ve istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik unsurlarının devreye sokulması gerektiğini söyledi.

Yalçın, adalet duygusunu zedeleyen mülakatla öğretmen alımından bir an evvel vazgeçilmesini, performans uygulaması gibi, yan yana duranları karşı karşıya getirecek yöntemlerden imtina edilmesini istedi.

Eğitim ve kamu yönetiminde liyakat temelli bir kariyer sisteminin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu belirten Yalçın, bu konuda bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Müfredata ilişkin iyileştirmelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, ders kitaplarının, yardımcı kaynaklara ihtiyaç duyulmayacak şekilde hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Kademeler arası geçişe ilişkin kamuoyu önünde yapılan tartışmaların öğrenci ve velileri tedirgin ettiğini ifade eden Yalçın, bu tür düzenlemelerin paydaşlarla istişare edilerek olgunlaştırıldıktan sonra kamuoyuna duyurulmasının daha doğru olacağını dile getirdi.

Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, öğretmenlere gösterdiği özel ilgi ve hassasiyet için teşekkür etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum