Ali Yalçın: Yöneticiler arasında sınavlı/sınavsız ayırımı yapmak...

Ali Yalçın: Yöneticiler arasında sınavlı/sınavsız ayırımı yapmak...

MEB Personeli görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü , İl Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı Olma Şartları Değişti.

MEB Personeli görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü , İl Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı Olma Şartları Değişti.

Yapılan değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim-Bir-Sen olarak 2017 yılında yayınladığımız “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi” başlıklı Raporumuz ile gündeme taşıdığımız ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ile her görüşmemizde dile getirdiğimiz husus bu değişiklikle uygulamaya geçmiştir." dedi. 

Ali Yalçın, yapılan düzenlemelerin olumlu olduğunu ifade ederken, yöneticiler arasında sınavlı/sınavsız ayırımı yapılmasına "kısmı eksiklik ve kapsam daralması" eleştirisi getirdi. 

İşte o açıklamalar:

1] Eğitim-Bir-Sen olarak yayınladığımız raporlarda; “Eğitim Yönetiminde Kariyer ve Liyakat Sistemi” ile “Eğitim Yöneticilerinin Seçimi ve Yetiştirilmesi” konularını işledik ve evrensel örnekler üzerinden öneriler getirdik.

2] Milli Eğitim Bakanlığı’nın ehliyet ve liyakat temelli bir görevde yükselme sistemi kurgulaması için her görüşmemizde de cümle kurduk. Üyelerimize sunduğumuz hizmet gibi bu konuyu da son derece önemsiyoruz. Yeni mevzuat düzenlemesi olumlu bir adım ve teşekkür ediyoruz.

3] Üst düzey yöneticilik tek başına sınavla elde edilen bir kazanım değildir. Yönetici olanlar arasında sınavlı/sınavsız ayırımı yapmak işin odağına yapılan görevi değil atama usülünü almak olur.Yeni düzenlemede bu açıdan kısmi eksiklik ve kapsam daralması söz konusu diyebiliriz.

4] Kapsam daralması ve hukuki açıdan muvazeneli konuda Pazartesi Hukuk Büromuz bir müteala gerçekleştirecek ve hak kayıpları olmaması için gerekirse kısmi dava söz konusu olabilir. Düzenlemeyi raporlarla ifade etmeye çalıştığımız konularda somut adım olarak görüyor ve önemsiyoruz.

5] Sadece Eğitim-Bir-Sen olarak değil Memur-Sen olarak ta hizmet kollarımızın ortak görüşü olarak kamunun tamamında bu konuda bir sistem tasarımı gerektiğini yaptığımız tüm görüşmelerde ifade ettik.Bu konuda takipçi ve ısrarcıyız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum