Ali Yalçın'dan 4/C Temasları

Ali Yalçın'dan 4/C Temasları

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve Müsteşarı Ahmet Erdem ile bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve Müsteşarı Ahmet Erdem ile yaptığı görüşmede, Toplu Sözleşme'de imza altına alınan konuların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, Memur-Sen'in taleplerini iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve Müsteşarı Ahmet Erdem ile bir araya geldi. Yalçın, yaptığı ikili görüşmelerde, üzerinde çalışılacak konular şeklinde Toplu Sözleşmede imza altına alınan başlıklarla ilgili bazılarının uygulamaya geçtiğini, bir kısmının ise üzerinde çalışmaların yürütüldüğünü hatırlattı. Yalçın, bu çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yalçın, özelikle 4/C konusunda Toplu sözleşmede mutabakata varılan konular boyutuyla, Devlet Personel Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaların sonuca ulaştırılmasını beklediklerini, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya geldi. Görüşmede Memur-Sen'in talepleri Başbakan Yardımcısı Elvan'a iletildi.

 

Görüşmede Memur-Sen’in talepleri masaya yatırıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 4/C’liler başta olmak üzere, Toplu Sözleşme’de üzerende çalışılması gereken konular noktasında acil harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Talepler noktasında adım atılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Havacılık tazminatı ve KİT’lerdeki temel ücret gruplarıyla Yüksek Planlama Kurulu’ndaki kararların bir an önce çıkarılması gerekiyor.  4/C’lilerden mahkeme kararlarını kazananların, mahkeme kararları acilen uygulanmalıdır. Bunun için sizlerin desteğini bekliyoruz. 4/C’lilerin ve kamuda memur işi yapan işçilerin, taşeronlaşmanın son bulması için çıkarılacak yasada yer alması doğru bir adım olacaktır” diye konuştu.


Başbakan Yardımcısı Elvan ise, Memur-Sen’in dile getirdiği talepler noktasında bakanlıklar arası koordinasyonun sağlanması için gayret sarf edeceğini, konuların çözümü noktasında yol alınması için gerekli yerlerle görüşeceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum