Ali Yalçın'dan Covid-19 İle Mücadeleye Destek

Ali Yalçın'dan Covid-19 İle Mücadeleye Destek

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yeni tip Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı”na katıldı.

Çankaya'da gerçekleştirilen toplantıda sürece ilişkin görüşlerini beyan eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgınla mücadele sürecinde kamu görevlileri olarak  ülkemizin KoronaVirüs ile mücadelesinin yanında olacaklarını ifade ederek, "Hepimize görev düşüyor ama en fazla görev sağlık çalışanlarımıza düşüyor. Sağlık çalışanlarının fedakarlığı takdire şayan.Yeni sağlık çalışanı alımına ihtiyaç var. Sağlık’ta şiddet yasası konusunda öğretmen ve kamu görevlilerini kapsayacak şekilde çıkarılması için hızlı adım atılmalı" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim ve YÖK'ün uzaktan eğitim çalışmalarına değinen Yalçın," Bu süreçte tüm kamu çalışanları seferber ama Milli Eğitim ve YÖK’ün uzaktan eğitim konusunda yükü ağır. Atılan adımları takip ediyoruz. Sn.Bakanımız ve YÖK Başkanımızın şahsında emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sosyal medyada halkı paniğe sevk eden paylaşımlara karşı gösterilen hassasiyet için de teşekkür eden Yalçın, “Sosyal medya manipülasyonunun önüne geçme konusunda İçişleri Bakanlığına ve Adalet Bakanlığına büyük görev düşüyor. Bilgi kirliliğine  ve manipülasyona anında müdehale konusunda hassasiyeti takdir ediyoruz" şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın rolüne de dikkat çeken Yalçın,

"Kamu görevlileri olarak bu süreçte yaşanan sorunları aktarma ve çözüm arama konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız kilit pozisyonda. Önceki gün kamu görevlileri konfederasyonları olarak Sn.Bakan ile bir araya geldik. Verimli bir toplantı oldu. Sahanın talep ve beklentilerini sunma ve çözüm arama açısından bu tür ortamlar çok işlevsel. Sendikalar olarak yaşanan sorunlara çözüm için Bakanlıkların açık kapı politikasının bu süreçte hayati olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.