Ali Yalçın'dan İlksan'a Eleştiri: Geleceği Silinmiş Bir Sandık

Ali Yalçın'dan İlksan'a Eleştiri: Geleceği Silinmiş Bir Sandık

Ali Yalçın, Erzurum 2 No’lu Şube’nin öğretmenevinde düzenlediği toplantıda aday öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıda aday öğretmenlere hitap eden Yalçın, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, aday öğretmenlere başarılar diledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, aday öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Üye olmamız gereken kuruluşlar olduğu gibi, olmamanız gereken kuruluşlara karşı da dikkatli olmalıyız. Bu kuruluşlardan biri diyebileceğimiz bir İLKSAN gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte, uzun yıllar düzeleceği umuduyla üye kalmaya devam ettiğimiz İLKSAN üyeliğinden ayrılma başvurumuzu bugün itibarıyla yapıyoruz. Sizlerin de, alın terinizi birilerinin saltanatını sağlamak uğruna kullanan bu kuruluşlara karşı uyanık olmanızı istiyorum. 20 yıllık aidat ödeyen üyenin ilk yılına karşılık 50 kuruş ödeyen, bir yıllık aidata karşılık olarak bir sakız parası veren bir kurumun kârlılığı ancak kendinden menkuldür. Hâlbuki aylık maaşın yüzde 2’sini alıyorlar. Bugün üyeler aylık aidatlarını İLKSAN’a vermek yerine kumbaraya atsalar daha fazla birikim elde edeceklerini düşünüyorlar. Bizler Sandığın seçimle düzelmesinin mümkün olmadığını görüyor, artık bu cenazenin kaldırılması gerektiğini düşünüyor, seçimi boykot ediyoruz” dedi.
 


Ali Yalçın, Erzurum 2 No’lu Şube’nin öğretmenevinde düzenlediği toplantıda aday öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıda aday öğretmenlere hitap eden Yalçın, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, aday öğretmenlere başarılar diledi. Yalçın, şöyle devam etti:

“Eğitim camiasına taze kan olarak katılan siz değerli arkadaşlarım, dünyanın en kutsal mesleğini icra edeceksiniz. Yapacağınız işin; sizlere, ailenize, milletimize, vatanımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Eğitim-Bir-Sen, eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası, aynı zamanda ülkemizin en büyük sivil toplum örgütüdür. Sendikamız, hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerini tüm eğitim çalışanları adına yapmakta; Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısında eğitim çalışanlarının haklarını aramaktadır. Eğitimin kalitesini artırmak, eğitim çalışanlarının hayat standartlarını geliştirmek için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Eğitim çalışanlarının karşılaştıkları sıkıntılar noktasında hukuki destek dahil her türlü katkıyı sunmayı bir görev sayan sendikacılık anlayışımızı sürdürmeye devam ediyor; bu bağlamda aday öğretmenlerimizin eğitime hazırlık ödeneklerinin bir an önce ödenmesi için çalışmalarımızı ilgili birimler nezdinde sürdürüyoruz.”



Toplumsal liderliğe soyunmalıyız

Anlamı, konusu, amacı, aracı insan olan tek mesleğin öğretmenlik olduğunu kaydeden Yalçın, “Öğretmenlik, bilgi ve bilgelik mesleğidir. Hiçbir zaman idealist olmaktan vazgeçmemeliyiz. Çalışma hayatında karşılaşacağımız doğal bazı sorunlar bizi idealist olmaktan vazgeçirmemelidir. Bizler milletimizin düşünen aklıyız. Geleceği inşa edecek kuşakların aklı, duygusu, ahlâkı, irfanı, kabiliyeti, bizlerin eliyle, bizlerin öncülüğüyle şekillenecek, istikamet bulacaktır. Öğretmenlerin, toplumu değiştirecek liderler olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız” şeklinde konuştu.

Aday öğretmenlerden, sorumluluklarını ders müfredatını aktarmakla sınırlamamalarını isteyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedef kitlemiz, görev yaptığımız yerde toplumun tüm kesimleridir. Ev, okul ve öğretmenevi üçgenindeki bir hayat, etki alanımızı sınırlar. Görev yaptığımız il, ilçe, mahalle ve köylerde sosyal sorumluluk projelerine katılmalı, sivil toplum çalışmalarında bulunmalıyız.”



Hep yanınızda olacağız

Eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve çalışma şartlarını iyileştirme konusunda verdikleri mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Genel Başkan Ali Yalçın, “Mesleki sorunlar başta olmak üzere, eğitim sisteminin birer uygulayıcısı olarak, sistemi iyileştirmek adına her türlü görüş, öneri ve eleştirilerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Dünya görüşünüz, yaşam tarzınız, tercihleriniz ne olursa olsun, sorunlarınızın çözümünde Eğitim-Bir-Sen’i hep yanınızda bulacaksınız” diye konuştu.




Üye olacağımız ve olmayacağımız kurumları dikkatli seçmeliyiz

Üye olacakları ve olmayacakları kurumları dikkatli seçmeleri gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın, “Mesleğinizin ilk yıllarından itibaren, sizin iradenize, kabiliyetinize, maddi ve manevi birikimlerinize talip projelerle karşılaşacaksınız. Biz öğretmenler, ilim ve aklın yolunda aydınlık bir Türkiye’nin mirasçılarıyız. Öğretmenler, söylenen her sözün nedenini, atmaları istenen her imzanın getireceği sorumluluğu idrak edecek ferasete sahiptir. Bu anlamda üye olmamız gereken kuruluşlar olduğu gibi, olmamamız gereken kuruluşlara karşı da dikkatli olmalıyız. Bu kuruluşlardan biri diyebileceğimiz bir İLKSAN gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte, uzun yıllar düzeleceği umuduyla üye kalmaya devam ettiğimiz İLKSAN üyeliğinden ayrılma başvurumuzu bugün itibarıyla yapıyoruz. Sizlerin de, alın terinizi birilerinin saltanatını sağlamak uğruna kullanan bu kuruluşlara karşı uyanık olmanızı istiyorum. 20 yıllık aidat ödeyen üyenin ilk yılına karşılık 50 kuruş ödeyen, bir yıllık aidata karşılık olarak bir sakız parası veren bir kurumun kârlılığı ancak kendinden menkuldür. Hâlbuki aylık maaşın yüzde 2’sini alıyorlar. Bugün üyeler aylık aidatlarını İLKSAN’a vermek yerine kumbaraya atsalar daha fazla birikim elde edeceklerini düşünüyorlar. Zorunlu üyeliğine karşı olduğumuz, dört üyesinden üçünün birikimlerini ödeyemeyen, kurumun gerçek mali tablolarını kamuoyundan ve üyelerden gizleyen, 2,6 milyar TL açığı olan, gelirlerinin yüzde 99’u faize dayanan, Bireysel Emeklilik Sistemi’nden yüzde 300 daha az kazandıran İLKSAN’ın zorunlu rotası kayyumdur. Bizler, geçmişte kayyuma devredilmiş, birçok skandala adı karışmış, üyelerinin birikimlerini heba etmiş bu Sandığın seçimle düzelmesinin mümkün olmadığını, artık bu cenazenin kaldırılması gerektiğini düşünüyor, seçimi boykot ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2. Dönem Toplu Sözleşme’de yeni atanan öğretmenlerin, 3. Dönem Toplum Sözleşme’de ise tüm üyelerin üyeliğini ihtiyari hale getirdiklerini hatırlatan Yalçın, “Kuruma ve üyeye verdikleri zararı dert etmeyen İLKSAN yönetimi ise, kendi yetersizliğinin ortaya çıkmasından korktuğu için ‘isteğe bağlı üyelik’ hükmünü dava ederek, üyeyi düşünmeyi ve korumayı değil, zarar hanesini sürekli büyüten yönetimlerini sürdürmeyi önemsediğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
 


Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Şube yönetimi ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantının sonunda aday öğretmenlere, Mehmet Akif İnan öğretmenlik hatıra yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı ‘Kelebeğin Rüyası’ kitabı verilirken, öğretmenler ise Yalçın’a çiçek takdim ettiler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.