Ali Yalçın'dan Memur Zammı Açıklaması

Ali Yalçın'dan Memur Zammı Açıklaması

Hizmet kolları tekliflerinin müzakere edildiği toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti'nin bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Hizmet kolları tekliflerinin müzakere edildiği toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti'nin bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini temenni ediyoruz.” dedi.

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Hizmet kolları tekliflerinin komisyonlarda ele alınmasının ardından komisyon raporlarının müzakereleri devam ediyor. Yapılan son toplantıya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın katıldı. Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve raporları müzakere edilen sendikaların genel başkanları toplantıda hazır bulundu.

Memur-Sen’e bağlı; Diyanet-Sen, Toç Bir-Sen, Bayındır Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’in komisyon raporları masada müzakere edildi.

Kamu İşveren Heyeti'nin kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini bekliyoruz

Kamu işvereninin yarın sunacağı teklif öncesinde değerlendirmede bulunan Yalçın, Memur-Sen olarak rasyonel bir teklif getirdiklerinin altını çizerek “Kamu İşveren Heyeti'nin bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tasnif ve komisyon süreci toplu sözleşme takvimini daraltıyor

Genel Başkan Ali Yalçın, hizmet kollarına ilişkin tekliflerin müzakere edilme sürecinin toplu sözleşme takvimini sıkıştırdığını belirterek bir kez daha toplu sözleşme sistematiğinin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yalçın, “Bizim Kamu İşveren Heyetine tekliflerimizi sunduğumuz tarihten masanın başlangıcına kadar olan bir haftalık süre çok iyi bir şekilde değerlendirilmeli, gece gündüz mesai yapılmalı ki teklif tasnif aşaması o bir haftada bitsin ve bizim toplu sözleşme sürecimiz kısıtlanmasın. Bu son derece önemli... Zaten kamu görevlileri sendikacılığı hakem heyeti de dâhil bir ay gibi kısa bir sürede devasa sorunları tartışmak ve çözüme kavuşturman mecburiyetinde. İşçi sendikacılığında 60 gün olan müzakere süreci biz memur sendikacılığında 30 gün ile sınırlı, tahkim süreci de dâhil. Bir de bu kısa süre zarfında tasnif süreci ile ilgili süreç bu zamandan çalıyor. Bu çok sağlıklı değil. Bundan sonraki toplu sözleşmelerde mutlaka ama mutlaka kamu görevlileri tekliflerini sunduktan sonra görüşmelerin başlamasına kadar olan süre değerlendirilmeli, tasnifler o zaman bitirilmelidir. Çünkü kamu görevlilerinin çok ciddi sorunları var. Bu sorunları çözmek için bu süre yeterli değil.” ifadelerini kullandı.

Yalçın ayrıca, toplantı öncesinde basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum