Almanya'da Üniversite Eğitiminin Avantajları

Almanya'da Üniversite Eğitiminin Avantajları

Almanya'da üniversite eğitiminizi almak demek, geleceğin tasarlanması anlamında çok iyi bir geleceğin hazırlanması anlamını da taşıyor. Sizler de böyle bir yurtdışı eğitim tercihi ile hem nitelikli ve güzel bir eğitim alabilirsiniz hem de bu güzel...

Almanya'da üniversite eğitiminizi almak demek, geleceğin tasarlanması anlamında çok iyi bir geleceğin hazırlanması anlamını da taşıyor. Sizler de böyle bir yurtdışı eğitim tercihi ile hem nitelikli ve güzel bir eğitim alabilirsiniz hem de bu güzel eğitimle hayata atıldığınızda güzel bir iş fırsatı bulabilirsiniz.

Almanyada üniversite eğitimi alma seçeneği örneğinde, ülkemizde özellikle vakıf üniversitelerindeki eğitim ile kıyaslandığında ciddi anlamda fiyat farklılıkları oluşmaktadır. Örneğin Türkiye'de bir vakıf üniversitesinin yıllık harcirahı 40.000 TL civarında iken, Almanyada üniversite sömestr harcirahı bir çok eyalette bulunmamaktadır. Bu kıyaslamamız sayesinde sizler de, geleceğiniz açısından gerekenin ne olduğunu ve sizler için, Almanya'da eğitim seçeneğinin ne kadar mantıklı bir çözüm olduğunu ve sizlere ne konularda fayda sağlayacağını da anlamış olacaksınız.

Öte yandan, Almanya eğitim açısından, ekonomik olarak da çok yüksek ücretler de istenmemektedir. Üniversite eğitimi Almanya'da devlet tarafından çok fazla desteklenmektedir. Almanya'da üniversite öğrenimi görürken çok uygun fiyatlarla aylık 600 Euro'yu geçmeyen yaşam örneklerinden sizler de faydalanarak üniversite eğitimi için Almanya'yı tercih edebilirsiniz. Elbette bu süreçte sizleri zorlu ve eğitim sürecinizi dikkatli geçirmeniz gereken bir süreç bekliyor.

Eğer Almanya'da eğitim almak istiyorsanız  burada önemli olan ilk konu, OSYM'den almış olduğunuz yerleştirme puanınızdır. Siz de Almanya'da üniversite eğitimi almak istiyorsanız bu durumda, OSYM sonucu ile Türkiye'de bir üniversiteye yerleşmiş olmanız gerekmektedir. Öncelikle Türkiye'de bir üniversite tercih ederek bu konuda ilk adımı attıktan sonra Almanya'da üniversite okumayı tercih edebilirsiniz. Ancak, bilmenizde fayda vardır ki, sağlık ve Tıp ile ilgili olarak bir bölüm okuyacaksanız bu durumda, öncelikle yapmanız gereken, OSYM puanınız olduğu kadar, ayrıca kazandığınz üniversitenizin yurt içindeki sıralaması bile çok önemli bir nokta olarak dikkat çekmektedir.

Bunun haricinde, tıp ve mühendislik dallarında Almanya'da okumak gerçekten de disiplinli bir çalışma ve sebat gerektiriyor. Almanca konusunda da sıkıntınız var ise, bu durumda çok kısa sürede bir dil kursu ile hazırlık yapabilir ve kendinize de üniversite öncesi buna göre bir hazırlık düzeni oluşturabilirsiniz.

Almanya'da Yüksek Lisans Eğitimi Nasıl Alınır?

Son yıllarda lisans eğitimi sonrası sıklıkla tercih edilen, yüksek lisans seçeneği Almanya'daki üniversitelerde oldukça rağbet görmektedir. İyi bir lisans not ortalamanız var ise ve Almancaya hakim iseniz, Almanyada yüksek lisans yapma hakkını elde edebilirsiniz. Yüksek lisans öğreniminizi ister Almanca ister İngilizce de tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde, Almanyada yüksek lisans öğrenimi görürken, haftalık 20 saat part-time çalışma izninizin de olduğunu unutmayınız. Almanya'da yüksek lisans eğitimi alırken, iki yabancı dili bir arada öğrenme fırsatını yakalayabilirsiniz. Son olarak Almanya'da özellikle mühendislik alanlarında eğitim alırken, aynı zamanda dünya devi şirketlerde staj hakkını elde edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.