Altın ve gümüşü olan yaşadı! Uzmandan altın uyarısı: Satmayın!

Altın ve gümüşü olan yaşadı! Uzmandan altın uyarısı: Satmayın!

Altın fiyatları yükselir mi? Çeyrek altın kaç lira oldu? Gümüş 10 lira olur mu? Altın ve gümüş alınır mı, satılır mı? Altın uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Altın fiyatları haftanın son kapanış gününde de yükseliş ivmesini korudu. Gram altın 457 lira civarında seyrederken altındaki durağanlık dolar kuruna da yansıdı dolar kuru 8 lira 15 kuruş seviyesini izledi. Gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 61 kuruş seviyesinde yer aldı. Altının ons fiyatı ise 1745 dolar seviyesinde izlerken, çeyrek altın 755 liradan, Cumhuriyet altını 3 bin 80 liradan satıldı. 22 ayar bileziğin fiyatı ise 418 liradan işlem gördü. Altın ve gümüşteki yükselişleri değerlendire altın uzmanı İslam Memiş yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.


ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLACAK?

Altın ve gümüş fiyatlarındaki dalgalı seyir yatırımcıları tedirgin ederken, uzmanlar yatırımcılara sakin olması konusunda uyarılarda bulunuyor. Merkez Bankası'ndaki başkan değişikliğinden sonra iyiden iyiye güvensizliği hakim olduğu piyasalar toparlanacak mı soru işareti tüm yatırımcıları zihinlerini meşgul ediyor.

 

İSLAM MEMİŞ ALTIN VE GÜMÜŞ TAVSİYESİ
Altın ve gümüşteki son gelişmeleri sosyal medya hesabından değerlendiren altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, "Gümüş 7 lira gram altın 435 lira olduğunda “ TL yapıp açıkta kalmayın, altına çevirin “ dediğimde çoğu kişi “ Yandık mahvolduk “ diyordu. Bugün yerine koyduğunda 1.070 gr kar ile gümüşünü yerine koyuyor. Bedava bilgi, hep ekşi olur. Verdikçe kıymetsiz olur. Bugün yine aynısını desem 10 gün sonra her gün aynı soru “ Yerine koyalım mı “Rasyo 20 olduğunda kendinden bilirler." İddiasında bulundu.


GÜMÜŞ KRALDIR KIYMETİNİ BİLENE
Altın uzmanı İslam Memiş, "Gümüş, kraldır. Kıymetini bilene ne mutlu. İçinde zerre kadar güven olan elindekini gümüşü 10 lira olduğunda 3 kuruş için satmaz. Gün gelecek herkes çocuklarına “ Şu kadar fiziki gümüşüm vardı, satmasaydım bugün şuralar benim olurdu “ diyecek. Gümüş ile dün tanışmış, bugün 3 kuruşu görünce satanlar, ziyanda hem de çok. Kısa vadede zengin olma hayali içinde olanlar, fiziki gümüşün kıymetini bilmez. Fiziki gümüş, geleceğinizdir. Hayal edemeyeceğiniz yaşamlarınızdır. Oltaya gelmeyin. Al, satma. Sakın ama sakın satma. Kumarbaz cıvıkların gazına gelme. Ağırlık olmalı herşeyde.Gümüş, 10 lira da olsa satmayın. Hedefiniz almak olsun. Gümüş, 10 lira olduğunda yine alın. Tezgah çok büyük. Rasyo üzerinden vuracaklar. “ Hergün ne olacak “diyenlerden olmayın. “ Ne kadar daha artırabilirim “ diyenlerden olun. Kısa vadeli dolar nedenli beklediğim gerileme yönündeki öngörümde bir değişiklik yoktur. 15 Nisan’da Merkez Bankası toplantısını görelim." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.