Anadolu Üniversitesi'nde yaz okulu yapılacak mı? İşte o açıklama!

Anadolu Üniversitesi'nde yaz okulu yapılacak mı? İşte o açıklama!

Anadolu Üniversitesi açıköğretim öğrencilerine yönelik olarak 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yaz okulu yapılmayacağını duyurdu.

Anadolu Üniversitesi açıköğretim öğrencilerine yönelik olarak 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yaz okulu yapılmayacağını duyurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinde üç ders sınavının uygulanacağı belirtildi

Üniversitenin yaz okulu açacağını düşünen ve DGS sınavına başvurup sınav ücreti yatıran binlerce öğrenci bu uygulama nedeniyle mağdur oldu.

Yaz okuluna göre plan yapan dört veya beş dersi olan öğrenciler bu uygulamadan dolayı bir sene daha dönem uzatmak zorunda kalacak. Öğrenciler üç ders sınav uygulamasında olduğu gibi yaz okulunun da uzaktan yapılmasını talep ediyor

Konuya ilişkin Üniversitenin açıklaması:

Sevgili Açıköğretim Sistemi Öğrencileri,

Pandemi süresince bir milyon öğrencisinin öğretim faaliyetlerini aksatmadan sürdüren Üniversitemiz, ilgili kurullarının tavsiyeleri, öğrenci görüş ve önerileri doğrultusunda mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için 30.06.2020 tarihli Senato Kararı ile 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde "Üç Ders Sınavı"nın uygulanması kararını almıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde, 2019-2020 öğretim döneminde "Yaz Okulu" açılmayacaktır.

"Üç Ders Sınavı" internet tabanlı ortamlarda 22-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

"Üç Ders Sınavı"na giriş koşullarını sağlayan öğrenciler, öğrenci otomasyonu üzerinden bilgilendirilecektir.

"Üç Ders Sınavı Uygulama Usul ve Esasları" için tıklayınız.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarında başarılar dileriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.