Anıtkabir defterindeki el yazısı Mansur Yavaş'a ait değilmiş!

Anıtkabir defterindeki el yazısı Mansur Yavaş'a ait değilmiş!

Teyit.org, Anıtkabir defterine yazılan el yazısının Mansur Yavaş'a ait olmadığını belirtti.

8 Nisan 2019 tarihinde Barış Yarkadaş isimli Twitter hesabı tarafından paylaşılan bir fotoğrafta altında Mansur Yavaş'ın imzası olduğu ve Mustafa Kemal Atatürk'e hitaben Anıtkabir özel defterine yazılan bir mektup yer aldı.

'Hattat' Mansur Yavaş'ın kaleminden... Çok yakıştı çok..." ifadeleriyle paylaşılan bu gönderi Twitter'da 2 bin 600 kez paylaşıldı ve 18 bin beğeni aldı. Söz konusu gönderiyi takip eden Tweet dizisinde, metindeki el yazısının Mansur Yavaş'a ait olduğu iddia edildi ve bu yorumlar çok sayıda etkileşim aldı.

Twitter'a ek olarak Karanlıktaki Aydınlık, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm ve Bağdat Caddesi Forumu gibi Facebook sayfaları tarafından da paylaşılan fotoğrafın gerçekten Mansur Yavaş'ın el yazısı olup olmadığı tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada mektuptaki el yazısının Mansur Yavaş'a ait olduğu iddiaları yayılırken 8 Nisan 2019 tarihinde Onedio "Mansur Yavaş'ın Anıtkabir Özel Defterindeki İnci Gibi El Yazısına Aşık Olanların Yaptığı Çılgın Yorumlar" adı altında bir paylaşım yaparak kullanıcıların etkileşimlerine yer verdi.

Ancak el yazısının Yavaş'a ait olduğu iddiası doğru değil. Teyit'in iletişime geçtiği Mansur Yavaş'ın danışmanı, yazının Yavaş'a ait olmadığını belirtti. Yavaş, danışmanı aracılığıyla Teyit'e, 8 Nisan 2019 tarihinde Anıtkabir'de imzaladığı yazının "gelecek kuşaklara güzel bir anı bırakabilmek" adına bir kaligrafi sanatçısı tarafından yazıldığını iletti.

Yazı bir kaligrafi sanatçısı tarafından yazıldı

31 Mart 2019 Yerel Seçim neticesinde Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Mansur Yavaş görevi devralmasından sonra 8 Nisan 2019 tarihinde Anıtkabir ziyaretinde bulunduğu bilgisini Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.