Ankara İl Milli Eğitim'in İLKSAN Seçimleri Hamlesine Tepki!

Ankara İl Milli Eğitim'in İLKSAN Seçimleri Hamlesine Tepki!

2021 yılı dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran Yöneticilerin yer değiştirme sonuçları MEB'in takvime göre 16-18 Haziran 2021 tarihleri arasında açıklanması gerekiyordu.

2021 yılı dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran Yöneticilerin yer değiştirme sonuçları MEB'in takvime göre 16-18 Haziran 2021 tarihleri arasında açıklanması gerekiyordu.

Ancak; bazı il milli eğitim müdürlükleri tarafından sonuçlar 18 Haziran 2021 tarihinde açıklanmamıştır.

Bu gecikme karşısında tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin, 18 Haziran tarihinde yapmış olduğu açıklamada "2021 yılı dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran Yöneticilerin yer değiştirme sonuçları takvime göre bugün açıklanmış olması gerekmektedir. An itibarı ile @MemAnkara @turanakpinar  çalışma ekibinden herhangi bir ses çıkmamış bulunmaktadır. Bu fiyaskoya sebeb nedir?" demişti.

Bu gecikmenin nedeni ortaya çıktı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; bu gecikmenin nedeni olarak 19 Haziran 2021 tarihinde yapılan İLKSAN ilçe temsilcilik seçimlerini adres göstermiştir. 

Talip Geylan yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

1]Bakanlığın takvimi doğrultusunda yönetici görevlendirme sonuçlarını zamanında (18 Haziran) açıklamayan illerle ilgili @tcmeb  bir değerlendirme yapacak mıdır? Çünkü, yeniden görevlendirilmeyen okul yöneticilerinin, 19 Haziran’da yapılan... + @ziyaselcuk @safran1958 @omerinan06

2]... İLKSAN seçimlerinde “gereğini” yapmayabilecekleri endişesiyle sonuçların geciktirildiği konuşulmakta. Böyle bir çirkinliğe meydan verileceğine inanmıyorum ama Bakanlık uhdesinde yürütülen bir süreçle ilgili iddiaların da ciddiyetle tetkik edilmesi doğru olacaktır.

 Ertekin Engin: Şuyuu vukuundan beter!

Yaşanan gelişmelerin ardından Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin yeni bir açıklama yaparak olayın araştırılması ve gereğinin yapılmasını istedi. 

İşte o açıklama:

"Şuyuu vukuundan beter olan bu rezaletin altında imzası olanlara sormak istiyorum; değdi mi? Eğitim Çalışanlarının huzurunu ve size olan güvenini daha ne kadar aşındıracaksınız ? Sorumlu olanlar; Utancınızda boğulun! MemAnkara @turanakpinar @ziyaselcuk @omerinan06 @tcmeb"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum