Ankara MEM'den şaşırtan atama

Ankara MEM'den şaşırtan atama

Yer Ankara Polatlı. İki okul müdürü 4+4+4 nedeniyle norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir.

Müdürlerden bir tanesi 04/03/2013 tarihinde diğeri de 05/03/2013 tarihinde dilekçe vererek boş bulunan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürlüğüne atanmak üzere başvurmuşlardır.

Atama başvurusunda bulunanlardan ilk başvuruyu yapan ertesi gün kararnamesini alarak göreve başlamıştır.

Oysa ki Ankara’da aynı pozisyonun var olduğu bir çok kuruma atama yapılmamakta ya da geciktirilmektedir. Anlaşılan odur ki bu atama için devrede olanlar vardır.

Bu atamanın bir kıstasa bağlanmadan yapıldığı da açıktır. 28/02/2013 tarihli yönetmeliğe göre bu durumda atamaların hangi kıstasa göre yapılacağı belli değildir. Ek-1’e göre yapılsa atanamayan öğretmenin atanması gerekir. Aksi bir kıstas söz konusu ise bunun da duyurulması gerekmektedir.

Bir gün içerisinde İlçe Milli Eğitimden İl Milli Eğitime ulaşan bir atama ile ilgili kararın verilip 24 saat içerisinde atamanın gerçekleştirilmesi gerçekten manidardır.

Ankara bu atamayı hak, hukuk, hakkaniyet ilkelerini gözeterek yaptı ise bu durumdaki diğer kurumlara da ivedilikle atama yapmasını beklediğimizi, bu hızlı çözümleri nedeniyle tebrik edeceğimizi belirtiriz.

Eğer benzer durumdaki yöneticilerin atamaları bekletiliyor ya da bu atamada bir hak gaspı varsa kendilerini önce vicdani ardından İlahi adalete havale ediyoruz…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum