Ankara Milli Eğitim Yönetici Mülakatlarında Bir İhlal daha!

Ankara Milli Eğitim Yönetici Mülakatlarında Bir İhlal daha!

22 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Görevlendirme Yönetmeliği’nin “Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması ve itiraz” başlıklı 16. Maddesi;

22 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Görevlendirme Yönetmeliği’nin “Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması ve itiraz” başlıklı 16. Maddesi; “MADDE 16 – (1) Sözlü sınav sonuçları, sınavların tamamlandığı tarihten itibaren en geç on iş günü içinde il millî eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur.” şeklindedir.

 

Ankara’da Müdürlük, Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı mülakatları 21 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ve İller için bağlayıcı olan takvime göre sözlü sınav sonuçlarının 24 Temmuz 2017 tarihinde açıklanması gerekiyordu. Ankara Milli eğitim Müdürlüğü dışındaki İller bu tarihte açıklamışlardır. (Bazı iller bir iki gün gecikmişlerdir)

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlık takvimini ihlal ettiği gibi, ilgili yönetmeliğin 16/1. Maddesini de açıkça ihlal etmektedir.  Sözlü mülakatların tamamlandığı 21 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 10 iş günü saydığımızda, son gün dündü. Yani en geç 4 Ağustos 2017 tarihinde Ankara’da sonuçların açıklanması gerekiyordu.

 

Türkiye “hukuk devleti” ise, yönetmeliklere herkes uymak zorundadır. Makamı ne olursa olsun, kimse hukukun üstünde değildir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu duruma karşı daha ne kadar sessiz kalacak?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.