"Ankara'da hafta sonu için KHK mesaisi var"

"Ankara'da hafta sonu için KHK mesaisi var"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Seçim sonrasında Ankara'nın gündeminde KHK var. Uyum düzenlemeleri, Cumhurbaşkanlığı teşkilatı, bakanlık personelleri, iade ve ihraçları kapsayacak birden fazla KHK'nın bu hafta sonu çıkarılması bekleniyor.

Milli Gazete'de yer alan habere göre; Türkiye 24 Haziran seçimlerini geride bıraktı. Ankara'da hızlı bir şekilde mesaiye başlayan siyasi iktidar, KHK hazırlığı yapıyor. Seçim sonuçlarına göre; sistem değişikliğinin kesinleşmesiyle birlikte birden fazla KHK çıkması bekleniyor.

Ankara kulislerine göre bu hafta sonu birden fazla alanda KHK çıkması oldukça muhtemel. Uyum düzenlemeleri, Cumhurbaşkanlığı teşkilatı, Bakanlık personelleri, ihraç ve iade konularını kapsayacak olan Kanun Hükmünde Kararnameler, Ankara'nın ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Başbakanlığın sistem değişikliğiyle sona ermesinin ardından bu kurumda çalışan personel ve birleştirilen diğer kurumların personelleri için bir hazırlığın gündemde olduğu konuşuluyor. Bakanlık personellerinin bir kısmının Cumhurbaşkanlığına, geri kalanların ise Devlet Personel Başkanlığına gönderilmesi, Devlet Personel Başkanlığında oluşacak personel havuzundan da bakanlıklara atanması bekleniyor.

Uyum düzenlemeleri, sistem değişikliğinin somut ve nihai adımı olarak öne çıkıyor. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşkilatlanma yapısı için uyum düzenlemeleri olmazsa olmazlardan biri. İktidarın ilk icraatlarından biri de KHK ile uyum düzenlemelerini gerçekleştirmek olacak. Uyum düzenlemeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı teşkilatı da şekillenmiş olacak.

İade ve ihraçlarla ilgili kesin bilgiler mevcut değil. Ancak Kanun Hükmünde Kararnamelerin seçim sonrasına bırakılmasının en önemli nedenlerinden biri de bu olarak değerlendiriliyor. Seçimden önce ihraçların yapılmasının seçim etki etmesinden endişe edildiği konuşuluyor.

Görevden alınacak, resmi kurumlarla ilişiği kesilecek olan personeller için en uygun zemin, seçim sonrası olarak değerlendirildi. Buna ek olarak yargı tarafından aklanan ancak henüz görevlerine iade edilmeyen vatandaşların da KHK ile görevlerine iade edilmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.