Ankara'da Norm Fazlası Öğretmenlere RESEN ATAMAMA Müjdesi!

Ankara'da Norm Fazlası Öğretmenlere RESEN ATAMAMA Müjdesi!

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro öğretmenlerin atama işlemlerinde üçüncü aşama olan resen atamayı yapmayacak

Ankara  İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro öğretmenlerin atama işlemlerinde üçüncü aşama olan  resen atamayı yapmayacak

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü 25 Kasım 2019 tarihinde kurumsal internet sitesinde yayımladığı kılavuz doğrultusunda ilde bulunan norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemlerinde birinci aşama olan aynı ilçe içerisinde ve ikinci aşama olan tüm il çapında atama işlemlerini gerçekleştirdi.

Sonuçlarını internet sitesinde 1.aşama için kesin sonuçlar 2.aşama için muhtemel sonuçlar şeklinde yayımladı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 25 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı norm kadro öğretmenlerin atanması işlemleri çalışma takviminde 3. aşama olan resen( zorunlu) atamaya da yer verilmişti. Resen atama işleminin 10 Aralık 2019 tarihinde yapılacağı ilgili çalışma takviminde ilan edilmişti.

Sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin resen atamaların yapılmaması yönlü çağrıları oldu bu süreçte. Norm kadro fazlası öğretmenlerin haylisiyle endişelenmesine sebep olan resen atama konusunda bir müjde niteliğinde bir haberi paylaşmak isteriz. 

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 3. aşama olan resen atama işlemini yapmayacak. Alınan kararda Eğitim Bir-Sen Başkanı Sayın Ali YALÇIN'ın "resen atama yapılmasın " çağrısının etkili olduğu belirtildi.

Devletimizin başkenti olmasından, bürokrasinin kalbi olduğundan sebep pek çok norm kadro fazlası öğretmenin bulunmak durumunda olduğu Ankara'da, Sayın Başkan Ali YALÇIN'ın gayretleri , Ankara Valiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  sağ duyulu yaklaşımları ile norm kadro öğretmenlerin resen atanması fikrinden vazgeçilmesi memnuniyet oluşturdu.

Yapılan atamaların maarif dünyamıza hayırlar getirmesini dileriz.

memurpostasi.com Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum